ressortraad


ressortraad 1.0

((vooral) in Suriname)

hoogste politiek-bestuurlijk orgaan van een ressort

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ressortraad…

is een raad

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is het hoogste politiek-bestuurlijke orgaan van een ressort

    Hoofdsemagram: raad


    Algemene voorbeelden


    Djendje vermoedt dat het gaat om een persoonlijke kwestie. Hij vindt dat persoonlijke zaken het werk van de ressortraad niet mogen verstoren en dat deze opzij gezet moeten worden voor het grotere belang. "Dat de SWM weigert ons te ontvangen, geeft aan dat dit bedrijf geen respect heeft voor het gezag. Wij zijn namens het volk gekozen en willen het stukje werk dat ons is toevertrouwd, ongestoord doen. Ik weet niet of SWM Moengo iets te vrezen heeft, vooral nu aan de orde is het doorlichten van parastatale bedrijven. Wij willen gewoon ons werk doen en de brugfunctie tussen het volk en de organisatie vervullen om zo een stukje ontwikkeling te brengen voor het gebied," stelt Djendje.

    http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31290

    Op 15 januari 2014 heeft de ressortraad van Jarikaba vergaderd met de bewoners van Creola en omgeving. Deze vergadering werd gehouden in de Recreatiezaal van Creola.

    http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=38039:ressortraad-vergadert-met-bewonders-creola&catid=73:binnenland&Itemid=65,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen