rijdende winkel


rijdende winkel 1.0

winkelbedrijf van een winkelier die rondrijdt met een wagen met levensmiddelen en andere dagelijkse behoeften en deze ter plekke verkoopt aan bewoners op het platteland en in afgelegen woonkernen

Algemene voorbeelden


"Sinds 1970 is de rijdende supermarkt van Springer Kok een begrip in Polsbroek. Cees en Bea Kok runnen samen met hun zoon Sander de rijdende winkel. De wagen is voor bewoners van de kleine kernen zoals Polsbroek onmisbaar." Het probleem is dat er in Polsbroek bijna geen voorzieningen meer te vinden zijn.

http://webmasters.plaats.nl/~polsbroek/springer.htm

De groentewinkel wordt gedreven door Theo en Carmen Marinus die ook de rijdende winkel in Ruinen voor hun rekening nemen.

Meppeler Courant,

In die kleine dorpen aan de Maas zijn in korte tijd bijna alle winkels en bankinstellingen gesloten, zegt de rijdende winkelier. "Daarom kun je sinds kort in onze verswagens ook pinnen, chippen en extra geld opnemen. Vooral voor mensen op leeftijd ben ik met mijn rijdende winkel een uitkomst. Doordat ik aan de deur kom en wél die service aanbied, kunnen zij wat langer zelfstandig blijven wonen."

http://www.vriendenvanhetplatteland.nl/nieuws.asp?ID=1464,