robothotel


robothotel 1.0

(neologisme,hotels, motels [onderneming en bedrijf])

hotel dat volledig wordt bemand door robots, om kosten te reduceren

Semagram


Een robothotel…

is een hotel

 • [Betrokkene] wordt volledig bemand door robots, om kosten te reduceren

  Hoofdsemagram: hotel


  Algemene voorbeelden


  Sawada zegt dat hij het robothotel heeft ontwikkeld om op personeelskosten te besparen. ,,Ik wilde iets doen aan de hoge hotelprijzen in Japan''. Een nachtje in het Weird Hotel kost 75 euro per nacht. Dat is goedkoop vergeleken met andere hotels in de buurt.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4102061/2015/07/16/Eerste-robothotel-ter-wereld-opent-zijn-deuren-in-Japan.dhtml,

  Overnachten in een robot-hotel? In Japan kan het binnenkort. In Japan opent deze zomer het allereerste hotel dat compleet wordt bemand door robots. Het logement van twee verdiepingen heeft de naam 'Henn na', Japans voor 'vreemd hotel'. Het hotel opent zijn deuren op 17 juli in het themapark Huis Ten Bosch - waar ze Nederland hebben nagebouwd - in Sasebo. De robots functioneren als portiers en schoonmakers. Menselijk ogende robots bemannen zelfs de servicedesk en staan de gasten te woord. Door gebrek aan personeel van vlees en bloed worden 'kosten gereduceerd en het comfort gemaximaliseerd', aldus het management [...]. Een eenpersoonskamer kost ongeveer vijftig euro, voor een tweepersoonskamer betaalt een toerist bijna zeventig euro in het robot-hotel.

  Elsevier,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2015