rookcabine


rookcabine 1.0

afbeelding

Bron: Euromate BV
( CC BY-SA 3.0 )

cabine waar men mag roken in of bij een openbare gelegenheid; cabine voor rokers in of bij een openbare gelegenheid

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rookcabine…

is een cabine; is een ruimte

      Algemene voorbeelden


      "Het lijkt wel of alle bedrijven voor 1 januari nog een rookcabine willen hebben", zegt Arjan Andriessen, projectleider van het Haarlemse Intos Interieurmakers [...]. Dat de rookcabines aan de lopende band het pand in de Waarderpolder verlaten, heeft alles te maken met de invoering van de nieuwe Tabakswet op 1 januari. Die schrijft voor dat alle werkplekken vanaf die datum rookvrij moeten zijn. De rookcabine is straks de enige verzamelplek in een bedrijfspand waar verstokte rokers hun sigaret nog kunnen opsteken.

      Haarlems Dagblad,

      Zij komt wekelijks bijeen en via een prompte verslaggeving betrekt zij de hele fabriek in de verbeteringen die zij wil aanbrengen, die zowel de directe werksituatie als rookcabines, kleedkamers en dergelijke kunnen betreffen.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003428024:mpeg21:a00139,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • speciale rookcabines

      Op binnenlandse vluchten van diverse Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zijn pijp- en sigarenrokers taboe. Ze mogen natuurlijk wel mee, maar o wee, als ze onderweg proberen te roken. [...]. Er wordt al gewerkt aan speciale rook-cabines; daar zullen pijp en sigaar dan ook niet tevoorschijn gehaald mogen worden, maar wel sigaretten.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010826962:mpeg21:a0245,