rookkooi


rookkooi 1.0

afbeelding

Bron: Harvey Cohen
( CC BY-NC-SA 2.0 )

(neologisme)

kooi waar men mag roken in of bij een openbare gelegenheid; afgeschutte ruimte voor rokers, meer bepaald: kooi voor rokende scholieren bij een middelbare school

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een rookkooi…

is een kooi; is een ruimte

      Algemene voorbeelden


      Club- en eventlocatie CarpeDM in Tilburg heeft een glazen (rook)kooi gebouwd midden op de dansvloer om tegemoet te komen aan rokers & niet-rokers. In het hart van de club vindt altijd de meeste bedrijvigheid plaats en aangezien de meerderheid regelmatig een sigaret opsteekt, is besloten hier de rokersruimte in te richten, omringd door glazen wanden. Daarnaast werkt de afzuiging optimaal, waardoor ook niet-rokers er in kunnen dansen.

      http://www.horecaentree.nl/producten/519-CarpeDM_bouwt_glazen_(rook)kooi.html,

      Rokende scholieren te kijk gezet in een rookkooi [...]. De jongste doorn in het oog van de voorzitter van de zogenaamde Stichting Rokersbelangen is de 'rokerskooi' die het Koninklijk Atheneum in Leuven liet plaatsen om jeugdige rokers te ontmoedigen.

      http://www.kuleuven.be/thomas/page/media/view/40202/,

      Via het lokaal van Marianne kun je de rookkooi betreden en, veilig achter tralies beschermd voor anti-rookgedrag van de straat, onder een afdak, een sigaret/sigaar roken. De afd. ICT (de rokers en de niet rokers aldaar) steunt dit initiatief van harte en stelt uit het budget een asbak ter beschikking.

      http://rosaboekdrukker.net/index.php?section=6&page=632,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2004