ruimtebesparend


ruimtebesparend 1.0

op de ruimte besparend; besparend op de beschikbare ruimte; minder ruimte vergend; waardoor minder ruimte in beslag genomen wordt

Algemene voorbeelden


Het voorraadvat moet boven de collector worden geplaatst, bijvoorbeeld in de nok van het dak. Dat is ruimtebesparend, maar de afstand tot de watergebruikers kan soms groter worden.

http://www.ode.be/publicaties/downloads/zon/warmte-uit-zonlicht.pdf

Mensen denken toch: wat moeten we nu met zeppelins, die vliegen alleen maar in de fik. We hebben toch al vliegtuigen? Maar kijk naar de voordelen: geluid-arm, ruimtebesparend, multi-inzetbaar en energiezuinig.

http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Zeppelins/inhoud.html,

In Keulen toonde fabrikant Pro-Art extra large-versies van dit soort koffers. Ze kunnen worden opengeklapt tot een deel van de keuken. Dank zij hun ruimtebesparend karakter zijn ze heel geschikt voor appartementen en bureaus. Met een paar van deze koffers, die gemakkelijk in een hoek gereden kunnen worden, heeft u een hele keuken binnen handbereik.

De Standaard,

De Plano wordt ruimtebesparend aan de muur gemonteerd. Reeds met twee lijmpersen aan de wandrail kunnen werkstukken met een maximale lengte van 800 mm nauwkeurig worden vastgelijmd; voor langere werkstukken kan de Plano probleemloos worden uitgebreid.

http://www.scheppach.nl/

De commercial richt zich in eerste instantie niet op het benadrukken van de technische capaciteiten van de computer, maar eerder op het verbinden van een bepaald imago aan de All-in-One; chique, design en ruimtebesparend.

http://www.twain.nl/index2.html

Omdat het Turks grammaticaal zo afwijkt, met werkwoordstammen die vergezeld gaan van een sliert ruimtebesparende achtervoegsels, is de originele tekst herverdeeld over Nederlandse versregels.

NRC,

De hendel van de automaat wordt in de VS ruimtebesparend aan de stuurkolom gemonteerd.

De Standaard,

De geciteerde motoren zijn vertrouwden uit het Renault gamma, maar ze worden voor het eerst in de Espace gemonteerd. Ruimtebesparend dwarsgeplaatst nog wel, ook dat is een primeur.

De Standaard,

Een bestseller vandaag zijn de bedbanken, die vooral ruimtebesparend en multifunktioneel zijn.

De Standaard,

De Amsterdamse onderzoekers ontwikkelden in samenwerking met chocoladefabrikanten een nieuwe manier om chocolade te maken. Het productieproces omzeilt niet alleen de vorming van vetbloem. Het is energiezuinig en ruimtebesparend.

http://www.stw.nl/

Het verwarmings- en ventilatiesysteem is eveneens nieuw met twee blokken die aan weerszijden van de wagen zijn gemonteerd en afzonderlijke instelmogelijkheden voor de linker- en rechterzijde. Door dit systeem komt er meer ruimte vrij in het midden van het dashboard. Op de versies met automaat zit de bedieningspook al even ruimtebesparend aan het stuur.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een ruimtebesparend bed
  • een ruimtebesparend fietsenrek
  • een ruimtebesparend model
  • een ruimtebesparende computer
  • een ruimtebesparende gastank

Soms staan ze onverwachts voor je deur. En als het gezellig is, dan is het laat voor je het weet. In zo'n geval wilt u uw gasten een goede slaapplaats kunnen bieden. De ruimtebesparende bedden van AVEK zijn hiervoor de ideale oplossing. Met de dubbeldivanbedden creëert u in een handomdraai een 2-persoons slaapplaats, terwijl de bedden in opgeruimde toestand slechts een minimum aan ruimte innemen.

http://www.hetbeddenhuis.nl/

Maar waar zijn de Mini's de Micra's en de Renault 5-jes in computerland. De goed ogende, ruimtebesparende computers met een redelijke prijs en programmatuur die met het toetsenbord werkt?

NRC,

Ruimtebesparend fietsenrek. Proef in fietsenkelder ministerie van Verkeer en Waterstaat. Vanaf 1 november 2001 staat in de fietsenkelder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de Plesmanweg in Den Haag een bijzonder fietsenrek. Het rek is alleen geschikt voor fietsen waarvan het stuur een kwartslag gedraaid is. In het rek is plaats voor 24 fietsen.

http://www.x-fix.nl/fietsenrek.html,

Is er voor mijn auto een ruimtebesparende gastank beschikbaar?

http://www.autogas.nl/auto/Frame.html

Is een ruimtebesparende gastank duurder dan een gewone gastank?

http://www.autogas.nl/auto/Frame.html

Er is keuze uit losse, inbouw- of opbouwmodellen die te bevestigen zijn als wand-, vloer- of plafondmodel. Ja, zelfs een uniek, ruimtebesparend hoekmodel is mogelijk.

http://users.pandora.be/marc-everaert/service/verwarming/

  • een ruimtebesparende constructie
  • een ruimtebesparende methode
  • een ruimtebesparende oplossing
  • een ruimtebesparende opstelling
  • ruimtebesparende bouw
  • ruimtebesparende vormgeving

Redenen om voor een dieptrekker / blistermachine van Robertpack te kiezen zijn: Compacte, ruimtebesparende constructie. Hygiënisch ontwerp. Gebruikersvriendelijk. Betrouwbaar. Onderhoudsvriendelijk.

http://www.robertpack.nl/geenjava/rpi.htm

Wandmodel airconditioner. De wandmodellen mogen zich verheugen op een steeds grotere populariteit door hun ruimtebesparende en moderne vormgeving.

http://www.bergstrom.nl/

Dankzij de ruimtebesparende sandwichbouw is de 4,20 meter lange vijfdeurs een toonaangevend ruimtewonder.

http://www.mercedes-benz.nl/,

Zijn vinding, LOCal Oxydation of Silicon (LOCOS), was een ruimtebesparende methode voor het maken van onderlinge isolaties tussen de transistoren op één chip.

http://www.ekp.nl/ref/reglement/reglementekp.html

U kunt meerdere binnenunits op slechts een buitenunit aansluiten waardoor een zeer flexibel en ruimtebesparende oplossing ontstaat.

http://www.bergstrom.nl/

Om dat weinig esthetisch eindresultaat te voorkomen, zat er voor Ledegen niets anders op dan ruimtebesparende oplossingen te bedenken en zo weinig mogelijk scheidingswanden te gebruiken.

De Standaard,

De in Turkije geboren ontwerper Alec Issigonis maakte een ongeëvenaard compacte auto (10 feet oftewel 3,05 meter) door de motor dwars te plaatsen en de voorwielen te laten aandrijven. Deze ruimtebesparende opstelling is inmiddels door vrijwel alle autofabrikanten overgenomen.

NRC,

met ander, nevengeschikt adjectief


  • ruimtebesparend en kostenbesparend

Ruimte- en kostenbesparend is het gebruik van een hoover mode, te vergelijken met de manier waarop een helikopter stil in de lucht hangt en goederen omlaag kan laten zakken of naar binnen kan hijsen.

http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Zeppelins/inhoud.html,