schaatsbond


schaatsbond 1.0

vereniging die de belangen van de schaatssport behartigt; belangenvereniging voor schaatsers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schaatsbond…

is een bond

  • [Toepassingsgebied of bereik] behartigt de belangen van de schaatssport; behartigt de belangen van schaatsers

    Hoofdsemagram: bond


    Algemene voorbeelden


    De sectie Marathon van de schaatsbond en de gewestelijke technische commissies (TC) willen volgend seizoen geen vier schaatsers meer in een marathonploeg.

    Meppeler Courant,

    Het eventuele straffen is vervolgens de taak van de schaatsbond. Wie anabolen blijkt te hebben gebruikt, wordt twee jaar geschorst, bij een herhaling volgt een uitsluiting voor het leven.

    NRC,

    De schaatsbond stopt alle talenten bij elkaar en betaalt de trainingskampen, wedstrijden en de coach.

    NRC,

    De schaatsbond is opgedeeld in acht gewesten.

    NRC,

    De schaatsbond zit sinds enkele weken zonder dagelijks bestuur, sectiebestuur langebaan en zonder bondscoach voor de mannen-kernploeg.

    NRC,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Duitse schaakbond
    • de Franse schaakbond
    • de Japanse schaakbond
    • de Nederlandse schaakbond
    • de Noorse schaakbond

    De Duitse schaatsbond wil de sprintploeg voor het WK nu versterken met Gunda Niemann.

    NRC,

    De Franse schaatsbond huurde Mueller met veel dollars in, Kuentz trainde in het najaar van 1995 acht weken in Muellers woonplaats Milwaukee.

    Meppeler Courant,

    De Japanse schaatsbond krijgt bovendien geen yen extra voor de voorbereiding op Nagano.

    NRC,

    Christine Aaftink maakt niet langer deel uit van de kernploeg van de Nederlandse schaatsbond.

    Meppeler Courant,

    De in Baselga aanwezige secretaris Arild Gjerde van de Noorse schaatsbond wilde het echec niet toeschrijven aan de wisselende weersomstandigheden op zaterdag, waar ook stayer Kjell Storelid het slachtoffer van werd.

    NRC,

    • de internationale schaatsbond
    • de nationale schaatsbond

    De Noorse schaatsbond schrapt komend seizoen bij nationale (allround-)kampioenschappen de langste afstanden. De 10 kilometer voor mannen en de 5 kilometer voor vrouwen verdwijnen en maken plaats voor een soort 'mass-start', zo maakte secretaris-generaal Nils Einar Aas vandaag bekend. Het gaat om een test, die voorlopig alleen voor het nieuwe seizoen geldt. Bij de nieuwe opzet plaatsen bij allroundtoernooien de beste twaalf schaatsers of schaatssters van het klassement na drie afstanden zich voor het slotnummer, de 'mass-start'. Hierbij komen vier rijders tegelijkertijd de baan op, zodat er in totaal dus drie heats zijn. De afstand blijft wel nagenoeg hetzelfde, dus 5 kilometer voor vrouwen en 10 kilometer voor mannen. Het nieuwe onderdeel is volgens de Noren spectaculairder dan de langste afstanden en moet de schaatssport in Noorwegen weer een impuls geven. [...]. 'We hebben toestemming van de internationale schaatsbond', aldus Nils Einar Aas. 'Aan het einde van het seizoen zien we of het een succes is.'

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/2439345/2011/05/30/Noorse-schaatsbond-Mass-start-in-plaats-van-10-kilometer.dhtml,

    Dat de leden van de commissie Topsport van de nationale schaatsbond (KNSB) de laatste tijd veel kritiek te verduren krijgen, is iets anders.

    Algemeen Dagblad,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen