scheefwoonboete


scheefwoonboete 1.0

((vooral) in Nederland,neologisme,wonen)

(voorgenomen) boete voor het scheefwonen; extra huurverhoging voor scheefwoners, met name scheefhuurders

Semagram


Een scheefwoonboete…

is een boete

 • [Betrokkene] wordt opgelegd aan scheefwoners, met name scheefhuurders

  Hoofdsemagram: boete


  Algemene voorbeelden


  'Scheefwoonboete' per 1 juli 2013. De kans is groot dat scheefhuurders per 1 juli volgend jaar alsnog een extra huurverhoging moeten betalen. Wie meer dan 43.000 euro verdient, betaalt dan 5 procent extra, bovenop de jaarlijkse huurverhoging. Wie tussen de 33.000 en 43.000 verdient, betaalt dan 1 procent extra huur. Alles bij elkaar zijn het zo'n 780.000 huishoudens.

  NOS Nieuws,

  En inderdaad, 5% scheefwoonboete is niets. Als je in een woning zit met een huur van zo'n 50% onder de marktwaarde, dan duurt het nog jaaaaa-ren voordat de huur aanleiding geeft om aan kopen te denken.

  http://forum.fok.nl/topic/1607168/3/25,

  Etymologie


  Aard herkomst inheems woord
  Vroegste datering 2011
  Bijzonderheden In een poging de extra huurverhoging voor bewoners van een sociale huurwoning met een gezinsinkomen boven de 43.000 euro per 1 juli 2012 in te voeren, stond minister Spies toe dat de inkomensgegevens van circa twee miljoen huurders aan de huisbazen verstrekt werden. Na eerdere kritiek van onder meer de Raad van State en het College Bescherming Persoonsgegevens, verbood de rechter dit en is de scheefwoonboete voorlopig van de baan. Er zijn plannen om de huurverhoging alsnog per 1 juli 2013 in te voeren.