schoolbus


schoolbus 1.0

afbeelding

Bron: Die4kids
( CC BY-SA 3.0 )

autobus voor het vervoer van kinderen van en naar school

Semagram


Een schoolbus…

is een bus

 • [Kleur] is in Amerika geel
 • [Functie] vervoert kinderen van en naar school

  Hoofdsemagram: bus


  Algemene voorbeelden


  Bij een ernstig ongeluk in China zijn 15 kinderen om het leven gekomen. Ze zaten in een schoolbus. Ook raakten acht leerlingen gewond. De kinderen waren op weg naar school toen het helemaal mis ging. De chauffeur van de schoolbus probeerde een fietstaxi te ontwijken en reed een sloot in.

  http://jeugdjournaal.nl/item/321840-weer-ongeluk-met-chinese-schoolbus.html,

  Sommige basisscholen hebben een schoolbus om kinderen op te halen en weer thuis te brengen. De schoolbus brengt en haalt meestal jonge kinderen tot en met groep 4 en soms ook oudere kinderen die ver weg wonen.

  http://www.cjg.groningen.nl/kind-Schoolbus

  Een aantrekkelijke extra service van onze school is de schoolbus. Voor ouders van jonge kinderen is deze vervoersmogelijkheid een goede optie. Een kind wordt thuis opgehaald en naar school gebracht. Op de terugweg, van school naar huis, blijft de chauffeur bij de huisdeur wachten, totdat die open gaat en het kind wordt ontvangen. Blijkt er echter niemand thuis te zijn, dan neemt de chauffeur het kind weer mee terug naar school.

  http://www.kbs-sterrederzee.nl/index.php/schoolbus

  De site, http://www.wilweg.nl, moet HET vertrekpunt worden voor studenten die informatie zoeken over stages of een studieverblijf in het buitenland [...]. Een Amerikaanse schoolbus die dertien universiteiten en hogescholen aandoet moet studenten van 4 tot en met 11 oktober wijzen op het bestaan van de site.

  http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/2/wa/Ublad/archief?id=1015301,

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen