schoonheidswedstrijd


schoonheidswedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de deelnemers, meestal jonge vrouwen, er zo mooi mogelijk uit proberen te zien en een jury bepaalt wie het mooist is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schoonheidswedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   In een van de door de plaag bezochte dorpen werd onlangs een ongewone schoonheidswedstrijd georganiseerd. De jury moest er niet alleen de plaatselijke schonen beoordelen maar ook de hoeveelheid rattenstaarten die voor de missen werden veroverd.

   De Standaard,

   Ruth placht wel eens aan schoonheidswedstrijden deel te nemen; zonder succes.

   Ik draag geen helm met vederbos, W. F. Hermans,

   Het meisje dat de schoonheidswedstrijd wint, wordt op haar beurt weer gewonnen door een Amerikaanse marinier.

   http://home.tiscali.nl/~akkera/MISS%20SAIGON/verhaal.htm

   We zien Boudewijn, nog in de luiers verkerende, en acht a negen maanden oud, (augustus 1949), in een schoonheidswedstrijd voor baby's opduiken alwaar hij werd verkozen tot de mooiste van Zuid-Holland!

   http://www.boudewijnbuch.net/

   De carrière van Vernon, wier echte naam Appolonie Salem was, begon in 1924 toen ze in Nice bij een schoonheidswedstrijd werd ontdekt.

   De Standaard,

   We hebben een schoonheidswedstrijd waarbij de jury zegt dat alle meisjes even mooi zijn.

   http://www.libertarian.nl/artikelen/cliteur_en_mensenrechten.htm

   schoonheidswedstrijd 2.0

   procedure waarbij bedrijven door een instantie worden gekeurd op hun geschiktheid voor het verkrijgen van bepaalde vergunningen of privileges

   Semagram (extra betekenisinformatie)


   Een schoonheidswedstrijd…

   is een wedstrijd

     Algemene voorbeelden


     Het alternatief voor de gekozen aanpak komt volgens Van Velzen van Frankrijk, dat licenties via een schoonheidswedstrijd gaat verkopen. Daardoor kan naar meer worden gekeken dan naar geld alleen. Zo worden eisen gesteld aan landelijke dekking, innovatie, werkgelegenheid en economische ontwikkeling, terwijl Parijs de veiling ongetwijfeld ook nog zal aangrijpen om France Telecom strategisch sterk op de thuismarkt te positioneren.

     Het Financieele Dagblad,

     Er werden zogenaamde schoonheidswedstrijden georganiseerd om het advocatenbureau te kiezen dat onder meer de close reading van de prospectus zou verzorgen.

     De Standaard,

     De klap is des te groter voor Telia omdat de vergunningen in Zweden niet zijn geveild, maar met een 'schoonheidswedstrijd' zijn verdeeld.

     NRC,

     De bewindslieden zien liever een zogenoemde 'schoonheidswedstrijd' tussen belangstellenden voor de aankoop van een frequentie. Dan kan worden gekeken wie de beste plannen heeft en er kunnen bovendien voorwaarden aan de aankoop worden verbonden.

     Leeuwarder Courant,

     De twee Nederlanders ontdekten eveneens dat bureaus met een mooie directie minder snel failliet gaan en dat kleine firma's met fraaie kaderleden sneller groeien dan de sjofele collega's. "Het bureau met de hoogste schoonheidscore heeft zo'n vijf procentpunt minder kans op het stopzetten van het bedrijf, bijvoorbeeld na een faillissement." De bureaus uit de Randstad, het stedelijke centrum van Nederland, scoren bovendien iets beter in deze alternatieve schoonheidswedstrijd.

     De Standaard,

     Het bedrijf moest vorige week nog maar 4,95 miljard euro als "toegangsticket" betalen voor de schoonheidswedstrijd in Frankrijk voor het verkrijgen van een UMTS-licentie.

     De Standaard,