schotwond


schotwond 1.0

afbeelding

Bron: Marcus
( Publiek domein )

wond die is veroorzaakt door de inslag van een afgeschoten projectiel zoals een kogel of pijl; wond veroorzaakt door een schot met een wapen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een schotwond…

is een wond

  • [Vorm] is vaak rond en diep
  • [Oorzaak] wordt veroorzaakt door een projectiel zoals een kogel of een pijl
  • [Gevolg of resultaat] is het resultaat van het schieten met een wapen; is het resultaat van een schot

    Algemene voorbeelden


    Een 32-jarige, beschonken zwerver is gisteravond rond zeven uur neergeschoten in een Amsterdamse tram. De man is met een schotwond in de borst in een ziekenhuis opgenomen. De zwerver raakte ernstig gewond nadat een nog onbekende man hem in tramlijn 4 eerst enkele klappen gaf en hem daarna, vermoedelijk van dichtbij, met een vuurwapen beschoot.

    NRC,

    Omdat er rekening werd gehouden met een schotwond uit een hagelgeweer werd er een röntgenfoto gemaakt. Gelukkig bleken er geen sporen van lood te vinden.

    http://dierenkliniek-de-toren.nl/Dagboek_van_een_dierenarts/Oktober/oktober.html,

    Zelfs de schotwond was perfect. Een volmaakt gaatje, met geschroeide randjes.

    Alle verhalen, Manon Uphoff,

    Ötzi werd vermoedelijk het slachtoffer van een jachtongeval of gewapend conflict. In zijn borstkas is bij de linkerschouder [...] een vuurstenen pijlpunt ontdekt die aanvankelijk bij eerder CT-onderzoek niet was opgemerkt [...]. Naast de schotwond had Ötzi een snijwond aan zijn rechterhand en een hoofdwond. Er zijn bloedsporen gevonden op zijn wapens en zijn kleding.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/%C3%96tzi,