selectiewedstrijd


selectiewedstrijd 1.0

wedstrijd waarbij de individuele deelnemers of de deelnemende teams zich proberen te kwalificeren voor een eindtoernooi; wedstrijd waarbij de deelnemers zich proberen te kwalificeren voor een plaats in een team

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een selectiewedstrijd…

is een wedstrijd

   Algemene voorbeelden


   Op 31 oktober vinden in Den Haag de nationale selectiewedstrijden plaats. Het paar Vroom en Akgül moet zich daar kwalificeren voor de wereldkampioenschappen duo-poseren op 26 november in Warschau.

   Meppeler Courant,

   In het huidige systeem, één selectiewedstrijd, worden de nationale juryleden aangevuld met een even groot contingent van buitenlandse juryleden om zo de neutraliteit van de jurering te garanderen.

   http://www.vts-gym.be/Files/VTS-NIEUWS%20sept%202003.pdf,

   Bij de Drentse selectiewedstrijden, eerder dit jaar in Stuifzand, eindigden de geiten van de familie Krikken niet als eerste, maar op 1B.

   Meppeler Courant,

   De Memorial Stijn Jaspers in Velsen, een selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Monceau, werd gewonnen door de Kenyaan Philip Mossima.

   De Standaard,

   "In Zeist hadden er selectiewedstrijden plaats voor jeugdspelers."

   NRC,

   De deelnemende leerlingen doen eerst mee aan regionale en vervolgens aan landelijke selectiewedstrijden.

   http://www.bilderberg.nl/nl/_/corp/nieuws/150,000,000.asp

   Ook de organisatie in oktober is vervroegd, in verband met de weersomstandigheden en het feit dat de Nederlandse Triathlon Bond heeft bepaald dat wedstrijden tussen 1 september 1995 tot 1 april 1996 kunnen worden aangewezen als selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap.

   Meppeler Courant,

   Dan Jansen heeft tijdens de Amerikaanse selectiewedstrijden voor de Olympische Winterspelen de 500 meter afgelegd in 36,30 seconden.

   Meppeler Courant,

   Bij de selectiewedstrijd in Thialf had Tuitert zich kunnen plaatsen voor de WK allround in Boedapest en de komende WB-wedstrijd in Heerenveen, voor de 1500 en de 5000 meter.

   ANP,

   De kunstzwemster won in Hengelo met overmacht de selectiewedstrijd voor het NK in april.

   NRC,