sensatiebelust


sensatiebelust 1.0

belust op sensatie; behept met sensatiezucht; sensatiezoekend; sensatiezuchtig

Algemene voorbeelden


In tegenstelling tot hoe veel hedendaagse filmmakers het thema zouden benaderen, is Brownings aanpak nooit sensatiebelust.

De Standaard,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • de sensatiebeluste media
  • de sensatiebeluste pers
  • een sensatiebeluste zender

Zijn werk is ondermeer bedoeld als terechtwijzing van de sensatiebeluste media, maar de ijver waarmee Devos zich verdiept in het waar en hoe van de moorden werkt als een boemerang.

NRC,

Ik vind het een grote verdienste dat een journalist ook eens de moeite doet om roddels van de sensatiebeluste pers te toetsen op hun juistheid.

De Standaard,

Dossier Televisie biedt voorts inleidende artikels over het omroepbestel in Vlaanderen en Nederland, over regionale televisie en over toekomstmogelijkheden zoals betaaltelevisie in al zijn vormen. Het bevat ook de bekende apologie van de openbare omroep als correctie op de sensatiebeluste commerciële zenders.

De Standaard,

  • een sensatiebeluste intrigante
  • een sensatiebeluste journalist
  • een sensatiebeluste vrouw
  • een sensatiebeluste rampentoerist
  • een sensatiebeluste wereldverbeteraar
  • sensatiebeluste mensen

Lélio, met zijn brede kaken en geblondeerde lokken, blijft een cynische parvenu, de gravin een ongedurige genotzoekster en de vrouw uit Parijs een sensatiebeluste intrigante.

NRC,

Toch kwamen sommige sensatiebeluste journalisten en andere mensen uit de literaire wereld hem opzoeken en aanmoedigen.

De Standaard,

De ANWB benadrukt dat in het kader van de campagne in relatie tot kijkfiles niet denigrerend moet worden gesproken over weggebruikers. "Alsof het allemaal sensatiebeluste mensen zijn die zich verlekkeren aan andermans leed."

Reformatorisch Dagblad,

Felix, in zijn witte muizegezicht de glinsterende ogen van een sensatiebeluste oude vrouw die een moord of een ongeluk komt melden, onthulde dat hij had gezien hoe een paar jongens de fluit ongemerkt uit Toms tas namen, waar het mondstuk uitnodigend uitstak.

De meisjes van de suikerwerkfabriek, Tessa de Loo,

Wat had hij in godsnaam met deze sensatiebeluste wereldverbeteraar en hemelbestormer gemeen?

Zij kwamen uit het Oosten, Chris De Stoop,