sexercisen


sexercisen 1.0

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; seks, gender en relaties; neologisme)

seks beoefenen met het doel om aan voldoende lichaamsbeweging te komen en op die manier af te slanken
Wordt vooral in de infinitief gebruikt, of als gesubstantiveerde infinitief, en incidenteel als voltooid deelwoord, aanvankelijk vooral in de studententaal. Het regelmatig hebben van seks bevordert de algehele lichamelijke conditie en zorgt voor vetverbranding. Bovendien zou de bij het orgasme vrijgekomen stof endorfine goed zijn voor de huid en zelfs rimpels voorkomen. Ook in toepassing op masturbatie.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Sexercisen…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Naast de voor de hand liggende redenen is seks ook een goed alternatief als je niet van sporten houdt. Want door te 'sexercisen' werk je aan je conditie, train je bepaalde spiergroepen en vergroot je je lenigheid.

      http://www.studenten.net/lifestyle/lifestyle/14760/seks_je_slank,

      Seks is [...] een vorm van gezonde lichaamsbeweging die een positieve werking heeft op lichaam en geest. Er zijn dus genoeg redenen te bedenken om voldoende te sexercizen!

      http://www.afvallen-weblog.nl/vrijen-als-gezond-middel-om-af-te-vallen/,

      Sommige studenten zijn al thuis in het sexercisen. Zo is Pim van mening dat seks echt kan bijdragen aan een strakkere body. "Geloof me, je verbrandt echt veel calorieën als je de vrouw tegen de muur optilt en omhoog blijft tillen tijdens de seks."

      http://www.studenten.net/lifestyle/lifestyle/14760/seks_je_slank,

      A little more class and pizzazz, please! Nee, dan liever sexercisen, op mijn bedje met een lekkerder staafje langs mijn body en sexier man in mijn hoofd dan de Al Bundy die waarschijnlijk voor mijn deur had kunnen staan om 16 uur vanmiddag!

      http://www.sexercises.nl/blog/2011/03/18/Sexercisen-op-de-snelweg.aspx,

      Goed, even een nieuwe term de wereld in gooien: sexercisen. Oftewel: calorieën verbranden door seks. Veel seks. Hebben we jullie aandacht? Mooi zo.

      http://eindhoven.studenticoos.nl/nieuws/sporten--verbrand-calorieen-met-seks?feed=Reacties,

      12 kilo in 2 maanden?!! Goed man! Haha, veel gesexercised zeker.

      http://www.laidbackluke.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=4&start=14790,

      En als je dus sexercisen wil met je medestudenten, niet te veel wisselende partners! Of, niet zoenen en meteen over tot de daad.

      http://ismus.ruhosting.nl/forum/viewtopic.php?p=1699,

      Sexercisen; super manier om in shape te blijven, lichamelijk én geestelijk, oh zo verslavend - echter doorgaans niet schadelijk (op een enkele blessure na) - en het beste medicijn tegen hoofdpijn.

      http://janoshcuentos.web-log.nl/janoshcuentos/2006/01/eten_als_een_ma.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2006
      Bedenker Bedacht door de IJslandse seksuologe Yvonne Kristin Fulbright, met het doel om luie studenten aan voldoende lichaamsbeweging te helpen.
      Bijzonderheden Gevormd naar het Engelse werkwoord sexercise, naast het substantief sexercise, met de Nederlandse werkwoordsuitgang -en. In de brontaal gevormd uit sex en exercise 'training, oefening'. In het Brits-Engels wordt het werkwoord ook gespeld als sexercize, dat in het Nederlands leidt tot een incidentele spelling sexercizen. Een aan het Nederlands aangepaste spelling seksercisen is nog niet aangetroffen.