sexting


sexting 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; neologisme)

het versturen van seksueel getinte berichtjes, meestal via een smartphone, al dan niet voorzien van pikant beeldmateriaal

Algemene voorbeelden


Een SMS-je sturen heet in het Amerikaans "texting". Een nieuw woord voor SMS-jes met een sexuele inhoud is "sexting".

http://www.mr-online.nl/weblogs/boris-dittrich/sexting-schandaal.html,

Sexting is de nieuwste vorm van ontrouw. Samen met de komst van het mobieltje is het nieuwe fenomeen sexting ontstaan. Dit is het sturen van sexy berichtjes al dan niet met een pikante foto of video in de bijlage [...]. De Britse Cheryl Cole ontdekte dat haar man Ashley aan sexting deed dit was voor haar meteen een reden tot scheiding [...]. Psychotherapeute Paula Hall behandelt het onderwerp in haar nieuwste boek. "Mensen die aan sexting doen verdedigen zich door te zeggen dat het onschuldig is, dat het niets seksueels inhoudt [...]." Het Britse onderzoekersbureau gespecialiseerd in relaties One Plus One: "Het loopt allemaal zo'n vaart niet. Sexting kan ook een positieve rol spelen in relaties. Het is vaak een manier voor mensen om met een moeilijke periode in hun relatie om te gaan. De sexting stopt vaak vanzelf wanneer de plooien weer gladgestreken zijn."

Algemeen Dagblad,

Onder scholieren heerst een nieuw fenomeen genaamd 'sexting': dit houdt in dat de veelal minderjarige jongeren naaktfoto's van zichzelf naar elkaar sturen per GSM.

http://www.portablegear.nl/nieuws/1/84/9155/Sexting:_minderjarige_leerlingen_verspreiden_naaktfotos_per_GSM.htm,

Woordfamilie


Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Overige woordfamilieleden


Etymologie


Aard herkomst leenwoord
Vroegste datering 2008
Brontaal Engels
Vorm in brontaal sexting