skincareroutine


skincareroutine 1.0

(textiel, kleding en uiterlijk; neologisme)

routine, reeks telkens terugkerende gewoontes, die iemand heeft op het gebied van huidverzorging; routine op het gebied van huidverzorging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een skincare routine…

is een routine

  • [Doel of bestemming] heeft tot doel om de huid goed te verzorgen
  • [Onstoffelijke inhoud] bestaat bv. uit het aanbrengen van crèmes, serums en andere verzorgingsproducten
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een routine die iemand heeft op het gebied van huidverzorging

    Algemene voorbeelden


    Voor wie nog niet gehoord heeft van de 'Stay at home girlfriend'-trend: het gaat om duizenden populaire filmpjes van welgestelde jonge vrouwen die tonen hoe ze hun dag doorbrengen als thuisblijfvriendin. Een impressie: jonge vrouw in duur vrijetijdskleding mixt zichzelf een detoxsmoothie, begint aan een uitgebreide en complexe 'skincare routine' en brengt voorts haar dag door met delicatessen klaarmaken voor haar lief, pilates of yoga voor een strak figuur en shoppen in dure boetieks, uiteraard met de creditcard of een bundeltje cash van haar partner.

    De Standaard,

    En, in je gezichtsholtes masseren? Dat klinkt raar. Wat is een gezichtsholte? Vind er niks onzin aan. Je moet mijn skincare routine eens zien. Een goede exfoliant is van The Ordinary trouwens. Totaal niet duur. 5 of 10% Lactic Acid en hyralon. Geweldig spul.

    Fok!,

    Enkel een dagcreampje is tegenwoordig niet meer genoeg, SPF is een must en een serum kan ook zeker geen kwaad. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel producten voor het gezicht: cleanser, toner, serum, SPF, lotion en nog veel meer. Ben jij de weg kwijt geraakt in welke volgorde je het beste deze producten kunt gebruiken? Wij leggen stap voor stap uit hoe je het beste jouw skincare routine kunt inzetten voor een flawless skin!

    https://www.haarspullen.nl/nl/blogs/haarspullen-info/de-perfecte-skincare-routine/,

    Doordeweeks heb ik er geen tijd voor, maar in het weekend (bijvoorbeeld op een lazy sunday) vind ik het heerlijk om uitgebreid te keutelen in de badkamer. Maar wat is de juiste volgorde in een uitgebreide skincare routine? En welke producten gebruik ik op het moment?

    https://www.beautylab.nl/9-staps-skincare-routine/,

    Als geheugensteuntje heb ik mijn skincare routine uitgeschreven in een leuke lay-out en deze in mijn badkamer naast mijn spiegel opgehangen. Zo. Elke keer als ik dan mijn tanden poets – zowel in de ochtend als in de avond – word ik er weer goed aan herinnerd dat ik mijn gezicht moet reinigen en welke volgorde ik moet aanhouden. En het ziet er ook nog eens gezellig uit!

    https://www.beautylab.nl/skincare-routine-guideline/,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2014
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal skincare routine
    Betekenis in brontaal idem
    Samenhangende woorden (betekenis) cosmeceutical; peeling