skinny


skinny 1.0

zeer mager; zeer dun

Algemene voorbeelden


Nicki Minaj kan het niet laten om in haar song 'Anaconda' meerdere malen 'fuck those skinny bitches' te roepen en zelfs een jonge nieuwkomer als Meghan Trainor laat zich gelijk kennen door ook te refereren aan slanke vrouwen als 'skinny bitches'. De term 'skinny bitches' valt hier vooral op. Waarom zijn 'skinny' vrouwen in deze context per definitie 'bitches'? Waarom doet men zoveel moeite om vrouwen die slank(er) zijn te beschamen?

http://awkwardduckling.nl/2014/10/skinny-shaming/,

Hier kwam ik tot de ontdekking dat alle werknemers met de klotebaantjes een BMI van gemiddeld 17 (dat is heel skinny) hebben, terwijl de leidinggevenden allemaal een gezellig bourgondische buik hebben!

http://daanmes.waarbenjij.nu/reisverslag/2178155/daar-ben-ik-dan,

skinny 2.0

( Gezegd van broeken)
zeer nauwsluitend; met zeer smalle pijpen

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een skinny broek
  • skinny jeans

Dag dames, ik weet niet of er meer dames zijn maar ik vind dat mij een skinny broek niet staat, ben nogal mager. Maar wat denk je een gewone broek is nauwelijks te koop.

http://forum.libelle.nl/forum/mode-beauty/geen-skinny-broek-dragen/list_messages/65489,

Het is heel erg verleidelijk om jezelf tijdens de feestdagen helemaal te laten gaan en de hele dag door te eten. Eén oliebol, twee oliebollen, drie oliebollen. Ja, als ze toch op staan? Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de kruidnootjes en kerstkransjes. Hoe verleidelijk het ook is, als je skinny jeans je lief is, houd je je een klein beetje in.

http://www.girlscene.nl/p/5835/hoe_overleeft_mijn_skinny_jeans_de_feestdagen

met bijwoord


  • heel skinny
  • zeer skinny

Super stoere skinny jeans maat 92. Van het merk Tumble n dry. Let op: is heel skinny. Bijna niet gedragen ivm groeispurt.

http://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/kinderkleding-maat-92/m1023214422-skinny-jeans-tumble-n-dry.html

Aangenaam om te dragen, maar de onderkant van de broekspijpen is zeer skinny. Ik heb geen al te dikke kuiten en deze broek zat zo strak rond de kuiten als een legging.

https://www.zalando.nl/pier-one-chino-blue-pi922e00h-k11.html,

skinny 3.0

( Gezegd van eten en drinken)
met weinig calorieën

Algemene voorbeelden


Jawel dames en heren: aanstaande donderdag lanceren wij ons tweede boek: Het skinny six kookboek. Bomvol lekkere skinny six ontbijtjes, lunchrecepten, diners, tussendoortjes, borrelhapjes en zelfs skinny sinners.

http://chickslovefood.com/skinny-six-italiaanse-filodeegcrackers-uit-ons-boek/

Ik ben echt dol op hummus en het is ook nog een heel gezond en skinny ook. Ik heb al eerder een klassieke hummus en een hummus met zongedroogde tomaat met jullie gedeeld en ik heb nu weer een fijn receptje dat ik met jullie wil delen.

http://uitpaulineskeuken.nl/tag/skinny,

Wie zegt dat je geen pizza meer mag eten als je gezond wilt eten en/of wilt afvallen? Het zit 'm dan in de bodem en het beleg, wat de pizza skinny maakt.

http://www.fashionchick.nl/fashionnews/daisy-loves-health-3-skinny-recepten-en-tips-om-je-goede-voornemens-wel-vol-te-houden/6096.html

skinny 4.0

(textiel, kleding en uiterlijk; neologisme)

broek, meestal een spijkerbroek, die zeer strak valt en die aan de bovenkant en aan de onderkant zeer smalle pijpen heeft; jeans met zeer smalle pijpen, zowel van boven als vanonder; zeer strakke jeans met smalle pijpen; skinny jeans

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een skinny…

is een jeans; is een broek; is een kledingstuk

      Algemene voorbeelden


      Een skinny staat bij zeer slanke mannen perfect, ben jij gespierd of heb je een buikje dan kun je dit model beter vermijden. Vermijd ook te allen tijde een té strakke broek; vooral in het kruis en rond het achterste.

      http://www.manners.nl/de-vier-belangrijkste-jeans-fits-wat-jouw-stijl/

      De slimfitjeans wordt ook wel een skinny genoemd. Deze jeans valt strak om de bovenbenen en loopt recht naar beneden. Let er bij het kopen van een slim fit model op dat er genoeg stretch in zit, zodat de jeans mooi om je lichaam heen vormt en je je tegelijk goed kunt bewegen.

      http://www.menshealth.nl/Stijl/Jeans-voor-dummies

      Hoe lang draag jij je Kuyichi jeans al? Ik heb er twee zwarte van (een skinny en een standaard model, heet Lisa geloof ik), maar bij beide is het tussen de bovenbenen al gesleten, er zitten gaten in.

      (onbekend) ,

      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2008
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal skinny
      Betekenis in brontaal idem