slaaphuis


slaaphuis 1.0

huis waar geslapen wordt, bijvoorbeeld bij een bedrijf, een vakantiepark of een landgoed; plaats waar geslapen wordt; huis waar men slapers houdt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een slaaphuis…

is een huis; is een plaats

 • [Geheel] maakt vaak deel uit van een groter gebouwencomplex, bijvoorbeeld een vakantiepark, een bedrijf of een landgoed
 • [Doel of bestemming] wordt gebruikt om er te overnachten

  Hoofdsemagram: huis


  Algemene voorbeelden


  Slaaphuis 2 is iets nieuwer dan slaaphuis 1 en biedt ook iets meer luxe. Slaaphuis 2 beschikt over 5 2-persoonskamers en 2 1-persoonskamers. Afhankelijk van welke kamer u kiest staan er één of twee 1-persoonsbedden op uw kamer. Daarnaast heeft elke kamer in dit slaapgebouw een eigen douche en toilet.

  http://www.dbhschoorl.nl/article/overnachten.html?m=201,

  Op de foto het hele gebouw! Dus niet alleen het witte stuk wat de woonvleugel en garage is maar ook het rechtse gebouw nu als slaaphuis in gebruik. Vraagprijs een goed bod.

  http://www.tweedehandszoekmachine.nl/agrarisch/mechanisatie/stoken-op-hout.html?query=Stoken%20Op%20Hout&postcode=&s=place&d=asc,

  Deze bungalows zijn nieuw, ze zijn echt super. Voldoende ruimte voor iedereen en erg leuk ingedeeld en ingericht. In de kamer voldoende zitruimte, grote eettafel voor 16 personen. 2 t.v.'s. Om te koken veel gaspitten, oven. 2 vaatwassers. Beneden ook 2 toiletten. Boven 4 slaapkamers met 2 badkamers en ook in het slaaphuis wat er vlak naast staat 4 slaapkamers, badkamer en toilet. Als extra zonnebank, sauna en bubbelbad.

  http://www.zoover.co.uk/netherlands/drenthe/aalden/landal-aelderholt/holiday-park,

  slaaphuis 2.0

  (bouw, gebouwen en huisvesting)

  plaats waar mensen, meestal daklozen, kunnen overnachten; huis waarin mensen, meestal daklozen, kunnen slapen

  Betekenisbetrekking


  specialisering
  Betrokken betekenissen 1.0 : 2.0

  Semagram (extra betekenisinformatie)


  Een slaaphuis…

  is een huis; is een plaats

  • [Doel of bestemming] is bestemd om er te overnachten
  • [Gebruiker] wordt meestal gebruikt door daklozen

   Hoofdsemagram: huis


   Algemene voorbeelden


   Zo stond ik eens onder werktijd in de supermarkt met een enkel artikeltje achter een huisvrouw met een hele grote volle kar. Althans, voordat ik van vooroordelen wordt beticht: Ik ga er voor het gemak even van uit dat het een huisvrouw was. Wat eigenlijk ook wel logisch is, want als je dakloos bent, doe je niet zoveel boodschappen tegelijk, denk ik dan. Waar laat je dat alles anders als je aan het eind van de dag het slaaphuis in verdwijnt voor een welverdiende nachtrust? Een authentieke huisvrouw dus.

   http://www.rotsblog.nl/,

   'Doen we niks aan de overlast, dan krijgen de GMS-buurt en de binnenstad nog meer problemen dan er nu al zijn.' Het voordeel van de koppeling met het OAC is groot: voorzieningen als de detectiepoortjes, camerabewaking, de keuken en de gebruikersruimte hoeven niet nieuw te worden aangeschaft. Deze voorzieningen zijn deels nodig voor de veiligheid van personeel en verslaafden zelf. Ook bij het Leger des Heils, die het slaaphuis gaat runnen.

   De Limburger,

   Binnen de Open Hof kunnen slaapbrieven worden verkregen. Met een slaapbrief kan men terecht in de nachtopvang. Aan de slaapbrief is een machtiging gekoppeld waarmee het bedrag van ƒ 7,50 per nacht rechtstreeks van de uitkering wordt ingehouden en wordt overgemaakt naar de stichting die het slaaphuis beheert. Het grote voordeel van dit systeem is dat er voor de bezoeker nimmer contant geld aan te pas komt en dat hij, wanneer het geld een keer op is, toch in het slaaphuis terecht kan.

   http://kerken.castel.nl/openhof/oh01.htm

   "Het Nederlandse Leger des Heils is zwaar op de commerciële toer. In Hofman (het vroegere hotel in de Groninger Poelestraat-red.) neemt het Leger geen enkel sociaal geval meer op. Ze gebruiken de ruimten helemaal voor gewone hotelgasten, die hetzelfde bedrag betalen, maar geen last veroorzaken." Deze beschuldigingen zijn voor rekening van de staf van het slaaphuis aan de Munnekeholm in Groningen. De beheerders van het slaaphuis zeggen de laatste maanden steeds meer sociale gevallen aan de deur te krijgen.

   https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:011016674:mpeg21:a0013,

   slaaphuis 3.0

   plaats in een dierenhok, meestal van cavia's, konijnen of vogels, om te slapen; huisje voor dieren, vaak in een hok, om in te slapen

   Algemene voorbeelden


   Gavardo krabpaal is uitstekend geschikt voor meerdere katten, en is voorzien van een luxe slaaphuis dat twee ingangen heeft.

   http://dieren.twenga.nl/zwart-krabpaal.html,

   Houten binnenkooi de luxe. Deze kooi is als slaap verblijf van een 5,5-6 kilo Franse hangoor net geschikt als hij een groot deel van de dag los mag lopen. Verder is hij voor een klein of middenslag konijn perfect. Een echt sieraad in je huis door de mooie vorm, kleur en perfecte afwerking [...]. Lengte incl. slaaphuis: 136 cm.

   http://www.decaviawinkel.nl/konijnen%20binnen%20kooien.html,

   Een slaaphuis is niet strikt nodig en zelfs af te raden als de cavia jong is. Hij zal zich telkens verschuilen in het huisje waardoor hij niet tam wordt.

   http://home-3.tiscali.nl/~habeekm/cavia/aanschaf.html