slotseconde

slotseconde 1.0

seconde waarin een sportwedstrijd of een wedstrijddeel eindigt of die zich situeert in het allerlaatste gedeelte daarvan; laatste of een van de laatste seconden van een sportwedstrijd of wedstrijddeel

Semagram (extra betekenisinformatie)

Een slotseconde…

is een seconde; is een periode; is een tijd

• [Tijd] vormt de laatste seconde van een sportwedstrijd of wedstrijddeel, of valt in het allerlaatste gedeelte daarvan

Hoofdsemagram: seconde

Algemene voorbeelden

In de slotseconde van het duel keurde de andere scheidsrechter een loepzuiver doelpunt [...] om onduidelijke redenen af, zodat de punten weer naar de tegenstander gingen.

Meppeler Courant,

Met een driepunter in de slotseconde van de eerste helft bracht Derycke toch nog de 41-37 ruststand op het scorebord.

De Standaard,

Leverkusen kwam in Lissabon voor 80.000 toeschouwers ook nauwelijks in de problemen. In de 64e minuut opende Happe de score. Daarna zette Benfica aan voor een massaal offensief. In de slotseconden leverde dat nog de gelijkmaker op.