smartpen


smartpen 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; business, economie en financiën; ICT)

pen waarmee een elektronische handtekening gemaakt kan worden en waarmee veilig betaald kan worden op internet of bij banken of waarmee informatie beveiligd kan worden, omdat de handtekening van de gebruiker automatisch geverifieerd kan worden op basis van biometrische kenmerken; slimme pen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een smartpen…

is een pen; is een voorwerp

  • [Functie] dient voor het plaatsen van een automatisch te verifiëren elektronische handtekening
  • [Herkomst of oorsprong] is ontwikkeld door Smartpen, een onderdeel van LCI Computer Group uit Den Bosch, in samenwerking met het Leuvense Interuniversitair Micro-Elektronicacentrum (Imec)

    Hoofdsemagram: pen


    Algemene voorbeelden


    Met een lovend rapport op zak van het Amerikaanse ICT-adviesbureau Aberdeen maakt automatiseerder LCI uit Den Bosch zich op om zijn onderdeel Smartpen zelfstandig naar de beurs te brengen. Smartpen ontwikkelde 'de smartpen' die de gebruiker herkent aan zijn handtekening. Dé oplossing voor de beveiligingsproblemen waar bijvoorbeeld banken en overheden tegen aanlopen in het elektronisch verkeer, aldus LCI-topman S. Asseer.

    ANP,

    LCI Computer Group brengt de Smartpen op de markt. De ingebouwde sensoren stellen de gebruiker in staat zijn identiteit aan te tonen op grond van biometrische kenmerken van zijn handtekening.

    De Standaard,

    De smartpen herkent de gebruiker via zijn handtekening. Elke handtekening is volgens het bedrijf uniek en daarom meer geschikt voor herkenningsmogelijkheden dan vingerafdrukken of een oogscan.

    Algemeen Dagblad,

    Volgens voorzitter Sam Asseer van de LCI Computer Group is de Smartpen vooral interessant voor volgende sectoren: financiële instellingen met het oog op de controle op thuisbankieren en bancaire overboekingen; de medische sector die belang heeft bij de geheimhouding van medische gegevens en industriële ondernemingen die zaken willen doen via Internet en geïnteresseerd zijn in netwerkbeveiliging.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • een smartpen ontwerpen

    Imec ontwerpt Smartpen voor LCI Computers. Het Leuvense Interuniversitair Micro-Elektronicacentrum (Imec) ontwierp samen met het Nederlandse bedrijf LCI Computer een hoogtechnologische balpen met ingebouwde sensoren. Met de pen wordt het mogelijk een elektronische handtekening te plaatsen.

    De Standaard,

    met eigennaam


    • LCI Smartpen

    De LCI Smartpen kan worden gebruikt voor het verrichten van betalingen via het Internet of via de bank omdat de verificatie van de gebruiker absoluut veilig is.

    De Standaard,

    Professor Roger van Overstraeten, algemeen directeur van Imec, stelt dat dankzij de geavanceerde micro-mechanica en micro-elektronica die in de LCI Smartpen zijn verwerkt, een gewone pen als biometrische input kan worden gebruikt.

    De Standaard,

    Wanneer met de LCI Smartpen op een vaste ondergrond wordt geschreven, beweegt de penpunt zich door de driedimensionale ruimte boven het papier.

    De Standaard,

    smartpen 2.0

    (ICT; neologisme)

    pen waarmee geschreven tekst direct gedigitaliseerd wordt en waarmee ook geluidsopnamen gemaakt kunnen worden
    Vaak in de naam Livescribe Smartpen.

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een smartpen…

    is een pen; is een voorwerp

    • [Functie] dient voor het direct digitaliseren van geschreven tekst; dient voor het opslaan van geluid

      Hoofdsemagram: pen


      Algemene voorbeelden


      De Livescribe Smartpen is een pen die digitaal opslaat wat je ermee schrijft. Ook maakt het apparaat geluidsopnamen.

      http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/computers/all-in-one-printers/livescribe/eerste-indruk-livescribe-smartpen/conclusie-livescribe-smartpen

      Schrijven op papier en toch alles direct digitaal dat zijn de Smartpennen die er nu beschikbaar zijn. Uit het scala aan mogelijkheden hebben wij voor u de volgende 2 Smartpennen: de Livescribe Smartpen; de Mobile Notes.

      http://www.schrijfop.nl/schrijven/

      De Livescribe Smartpen is een computer in een wat dikke pen die alles opneemt wat je hoort en opschrijft. Terwijl je tijdens een college of een interview notities maakt op papier, luistert de pen mee via twee noise cancelling microfoons, een infraroodcamera volgt wat je schrijft.

      http://www.bright.nl/livescribe-smartpen-vergeet-niets,

      De Livescribe Smartpen werkt goed. Het maakt waar wat het belooft: precies weten wat er op welk moment gezegd wordt. Het gebruik went snel. De mogelijkheid van opslaan van notities en delen gaat simpel. Voor mensen die veel aantekeningen maken, bijvoorbeeld tijdens colleges, is het echt een aanrader. Ook als je interviewt kan het van pas komen.

      http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/computers/all-in-one-printers/livescribe/eerste-indruk-livescribe-smartpen/conclusie-livescribe-smartpen

      De LiveScribe Echo Smartpen is verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 2,4 of 8GB aan boord met plaats voor resp. 200, 400 en 800 uur aan geluidsopnamen (afhankelijk van de kwaliteitsinstellingen). De nieuwe smartpen heeft een andere "vorm-factor" dan de oudere Pulse smartpen en hiervoor is ook ander materiaal gebruikt. Bovendien heeft de Echo een ietwat rechthoekig ontwerp, waardoor de pen niet gaat rollen wanneer u hem op tafel legt.

      http://www.deslimmepen.nl/livescribe_echo_smartpen.html

      Stijlvolle en professionele map voor uw Livescribe Smartpen en notitieblok. Een alles in één oplossing voor de echte prof. Geschikt voor zowel de Livescribe Echo en de Pulse smartpennen.

      http://www.presentatiemodule.com/webshop/7livescribe-smartpen/livescribe-universal-premium-leather-case-voor-de-smartpen-duplicate/

      Etymologie


      Aard herkomst leenwoord
      Vroegste datering 2008
      Brontaal Engels
      Vorm in brontaal smart pen
      Betekenis in brontaal idem