sneeuwsafari


sneeuwsafari 1.0

safari door een besneeuwd gebied om het plaatselijke wild te zien in zijn natuurlijke omgeving; safari in de sneeuw

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sneeuwsafari…

is een safari

  • [Plaats] wordt gedaan in een gebied waar sneeuw ligt

    Hoofdsemagram: safari


    Algemene voorbeelden


    Als de weersvoorspelling uitkomt, kunnen wandelaars zondag in nationaal park De Hoge Veluwe deelnemen aan een sneeuwsafari. Onder leiding van boswachter Henk Ruseler gaan de deelnemers in gebieden die anders voor bezoekers afgesloten zijn, zoeken naar diersporen in de sneeuw.

    Algemeen Dagblad,

    In al die stilte valt er in Lapland nog best wat te doen. Naast langlaufen (alpine-skiën veel minder, want het hoogteverschil op de pistes is hooguit 200 meter) vooral de sneeuwsafari's, zowel op een slee achter rendieren als met sneeuwscooters. Zeker die laatste zijn een sensatie: dwars door de natuur op een scooter waarvan de wielen hebben plaats gemaakt voor rupsbanden en twee skietjes.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010820404:mpeg21:a0587,

    Een sneeuwsafari is een actieve reis waar vaak verschillende activiteiten worden gecombineerd. Denk hierbij aan sneeuwschoenwandelen, langlaufen, een hondensledetocht met echte husky's en/of een sneeuwscootertocht. U verblijft veelal in bijzondere accommodaties en beleeft de natuur op een heel andere manier.

    http://www.makemyholiday.nl/reis-subthema/sneeuwsafari-50

    Je hoeft voor een safari deze dagen niet naar Afrika. Je kan namelijk op safari in Nederland. Op sneeuwsafari in de Veluwe.

    http://jeugdjournaal.nl/item/127744-sneeuwsafari-in-nederland.html,