snelheidsremmend


snelheidsremmend 1.0

(transport, verkeer en reizen; recht en misdaad)

een remmende werking hebbend op de snelheid; waardoor de snelheid van voertuigen verminderd wordt; de snelheid van voertuigen beperkend

Algemene voorbeelden


De gebieden, waarin deze maximumsnelheid geldt zijn aangegeven met poortconstructies. Ze zijn vaak gecombineerd met snelheidsremmende zaken, zoals een drempel of een plateau.

Dagblad van het Noorden,

In een fysisch model werden snelheidsremmende elementen zoals meanders, ruwe stenen en waterplanten ingebouwd en onderzocht.

http://watlab.lin.vlaanderen.be/

Vanuit de werkgroepen is de voorkeur uitgesproken voor rotondes op de kruispunten van de Meerhovendreef en Grasdreef. Deze vormgeving levert een sterke bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk: rotondes zijn snelheidsremmend, verkeersveilig (verminderen van aantal potentiële conflicten), overzichtelijk, vlotte oversteek voor langzaam verkeer en hebben een beperkt ruimtebeslag, met name wat betreft de toeleidende en afvoerende wegen.

http://www.grasrijk-oost.nl/Bidboek%20'Evaluatie%20verkeerssituatie%20Meerhoven'.pdf,

Bomen in de parkeerstrook staan verder verwijderd van de huizen, waardoor ook het wegbeeld aanzienlijk versmald wordt (= snelheidsremmend).

http://www.fietsvlaanderen.be/Default.asp?pageurl=./Vademecum/Vademecum.asp,

Voor ongeveer 480.000 gulden zal worden herstraat, zullen enkele extra parkeerplaatsen worden aangelegd en zal de straat ter hoogte van de school worden opgehoogd als snelheidsremmende factor.

Meppeler Courant,

Over de kosten van het aanbrengen van het snelheidsremmend materiaal kon de portefeuillehouder (nog) geen mededelingen doen.

Meppeler Courant,

Elke ± 300 meter wordt de hoofdontsluiting onderbroken door snelheidsremmende pleintjes.

http://www.emmen.nl/

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • snelheidsremmende drempels
  • snelheidsremmende rotondes
  • snelheidsremmende verkeersdrempels

De daling met bijna 10 procent van het aantal doden en zwaargewonden bij verkeersongevallen binnen en buiten de bebouwde kom is volgens het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid vooral een gevolg van het herinrichten van de infrastructuur: de zone 30 in woonwijken, de aanpak van zwarte punten, de ruimere voorzieningen voor voetgangers en fietsers en de snelheidsremmende drempels en rotondes.

De Standaard,

  • een snelheidsremmend effect
  • een snelheidsremmende werking

Om de maatregel extra kracht bij te zetten stelt het college voor tevens op de volledige kruising Van der Gootplantsoen, Cornelisgracht en de Jonenweg een verhoging van het asfalt aan te brengen. Deze maatregel heeft zowel een snelheidsremmend als een attentieverhogend effect.

Meppeler Courant,

Niet alleen hebben de rotondes een snelheidsremmende werking, het is niet onmogelijk dat vrachtverkeer in de toekomst de N-375 zoveel als mogelijk zijn mijden.

Meppeler Courant,

Volgens de gemeente hebben de verkeersdrempels niet alleen een snelheidsremmend effect, maar profiteren omwonenden van de afnemende geluidsoverlast.

Drentse Courant,

In de langzaam verkeersroute in noord-zuid richting komt bij de kruising met Biezenveld een verhoging in een afwijkende kleur steen, terwijl het Biezenveld ter plaatse wordt versmald tot drie meter om zodoende een snelheidsremmend effect te creëren.

Meppeler Courant,

  • een snelheidsremmende maatregel
  • snelheidsremmende maatregelen

De gemeente Zwartsluis begint op het Westeinde binnenkort een proef met zogenoemde 'druppels'. Dat werd gisteren duidelijk tijdens de commissievergadering OWMP na een vraag van PvdA-er Reinder Boomker. De snelheidsremmende maatregel wordt uitgeprobeerd omdat het gros van het verkeer er ter hoogte van de afslag naar Belt-Schutsloot vaak behoorlijk de gang in heeft zitten.

Meppeler Courant,

U pleit volgens mij meer dan terecht voor een aantal snelheidsremmende maatregelen.

http://www.gent.be/gent/bestuur/hoorzit/gent4.pdf,

Ondanks verschillende snelheidsremmende maatregelen blijkt er nog steeds veel te hard gereden te worden.

Meppeler Courant,

De veiligheid van in het bijzonder de kwetsbare groepen moet worden verbeterd door het herinrichten van wegen, het nemen van snelheidsremmende maatregelen en het instellen van 30 km-gebieden.

http://www.barneveld.nl/index2.html

Dat Bornem ervoor koos om een meervoudige wedstrijd te organiseren had mede de bedoeling om de kwaliteitsverhoging van de vormgeving van het publiek domein in te luiden, ondanks het feit dat men reeds een pionier was in het inrichten van verblijfsgebieden, snelheidsremmende maatregelen en structuurplanning.

http://www.langzaamverkeer.be/nieuws/stp7.htm

Testrijders de kans bieden om in een ISA-auto te rijden was even belangrijk als het geven van goede voorlichting van het hoe en waarom van de proef. Wij gingen er ook vanuit dat tegenstanders van ISA na de proef positiever zouden zijn over ISA dan ervoor. Dat is niet gebleken uit de proef [...]. Er zijn wegen waar je bijvoorbeeld 50 kilometer per uur mag rijden, maar waar je in principe harder zou kunnen rijden, omdat de infrastructuur dat toelaat. Bumperkleven was dan vaak het gevolg. Het draagvlak voor ISA was op die gedeeltes laag, zowel bij de testrijders als bij de medeweggebruikers. Het is dus ook niet zo dat als ISA massaal wordt ingevoerd dat dan alle andere snelheidsremmende maatregelen zullen verdwijnen.

http://www.connekt.nl/connektiemag.html,

  • snelheidsremmende middelen

De drempels en andere snelheidsremmende middelen blijven dus nog wel even.

Reformatorisch Dagblad,

  • snelheidsremmende obstakels

Twee derde van de Duitse - en vermoedelijk ook van de Vlaamse - automobilisten is voor 30 km-zones, maar wil geen snelheidsremmende obstakels onder de wielen krijgen.

De Standaard,

  • snelheidsremmende voorzieningen

De overige maatregelen, die in het kader van de herinrichting van de kom van de Wijk nog genomen moeten worden, zijn: snelheidsremmende voorzieningen in de Dorpsstraat tussen het gemeentehuis en de Slenkenweg en wel ter hoogte van de aansluiting van de Willem Koopsweg, de Postweg en Luchtenstein; herinrichting van de Julianaweg voor wat betreft het gedeelte tussen het gemeentehuis en het zorgcentrum.

Meppeler Courant,

Daarnaast wil het college ruim 40.000 gulden beschikbaar stellen voor een aantal snelheidsremmende voorzieningen in Doldersum.

Meppeler Courant,

De wegverbeteringen en snelheidsremmende voorzieningen komen in totaal op 868.500 gulden.

Meppeler Courant,

met werkwoord


  • snelheidsremmend werken

Hoewel Helden het kastje nog niet erg lang gebruikt, zijn de eerste bevindingen positief. Bewoners die klagen over hardrijders zijn zeer content dat de gemeente iets doet, weet de woordvoerder. Of de SID ook snelheidsremmend werkt, is nog niet bekend.

De Limburger,