snoeken


snoeken 1.0

(watersport [buitensport])

op snoek vissen

Semagram


Snoeken…

is een handeling

   Algemene voorbeelden


   Duo sportvissers snoekt illegaal. De politie en Staatsbosbeheer controleerden zaterdag in de Bokvaart in De Weerribben sportvissers die illegaal op snoek visten [...]. Zaterdag gingen twee mensen uit Kuinre op de bon. Varend met hun bootje visten zij met hun hengels de waterkanten af op snoek [...]. Beide heren kregen een proces verbaal.

   Meppeler Courant,

   Waar te snoeken? Als je weet waar in de wintermaanden de witvis verblijft, kan je er van opaan dat de snoek niet ver weg is.

   http://www.hsvhetmeuntje.nl/Techniek.html

   Er zou zowel gesnoekt en gesnoekbaarst worden, waardoor de auto behoorlijk met hengels was geladen.

   http://users.skynet.be/petersfishingpage/Vangsten%202007.html,

   De balans van deze dag snoeken was dat Wiard 10 snoeken had gevangen en ik had er 11.

   http://www.metersnoeken.nl/metersnoeken/html/dag_7.html,

   snoeken 2.0

   (watersport [buitensport])

   een verkeerde roeislag maken waarbij de roeiriem in het water blijft hangen, omdat deze er te diep ingestoken is; een snoek slaan

   Semagram


   Snoeken…

   is een handeling

     Algemene voorbeelden


     Het blad gaat bij roeien niet loodrecht het water in. Als dat zo zou zijn dan zou het direct naar de bodem verdwijnen (diepen). Snoeken en/of plakken is het gevolg. Het blad staat ongeveer 6 a 7° voorover. Dit wordt bereikt doordat er én in de riem én in de dol een hoek zit. Samen zijn die hoeken dan de genoemde voorwaartse hoek (6-7°).

     http://www.mijnlieff.nl/sport/roeien/basiscoachboek.pdf,

     Als het goed gaat volgt dan het avontuur van het roeien met vier tegelijk. Nog steeds ongeclipt. Dat gaat wellicht de eerste keer een paar halen goed voordat er gesnoekt wordt [...]. Bedenk dat de ploeg die niet snoekt meestal de winnaar wordt. Oefen zo een aantal starts met oplopend aantal halen tot ca. 30. We blijven ongeclipt roeien. Wie gaat clippen gaat snoeken.

     http://www.urvviking.nl/bedrijfsroeien/Roeien_in_5_lessen.doc

     Knijpen in de riem leidt ertoe dat het blad, tegen zijn natuurlijke stand in, schuin in het water staat. Hierdoor zal het gaan diepen, waardoor er gesnoekt gaat worden, of gaan uitlopen.

     http://www.hemus.nl/coaching/roeioefeningen.htm