soera


soera 1.0

hoofdstuk van de Koran

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een soera…

is een hoofdstuk

  • [Samenstelling] bestaat uit een aantal verzen, variërend van 3 tot 286
  • [Geheel] maakt deel uit van de Koran
  • [Positie] staat in de Koran gerangschikt van groot naar klein
  • [Aantal of hoeveelheid] is een van de honderdveertien hoofdstukken van de Koran

Algemene voorbeelden


Ze verlamde me, echt waar, ik was van top tot teen verlamd, echt waar, om mijn verstand weer terug te krijgen reciteerde ik achter elkaar de eerste vijf soera's, het lukte niet, geloof me, het lukte me niet, ze had me in de palm van haar hand.

Berichten uit Maanzaad Stad, Abdelkader Benali,

Marokkaantjes in Brussel leren Arabisch lezen tijdens het lesuur godsdienst aan de hand van soera al Fatiha, de eerste bladzijde van de Koran.

Half Arabier, half Pajot, Lucas Catherine,

Het uitgangspunt in de visie van de islam op burgerschap is zijn achting voor de menselijke soort. In de Koran (Soera 17:70) verklaart Allah: "Wij hebben de kinderen van Adam (d.w.z. de mensen, vert.) eer bewezen".

http://www.islamenburgerschap.nl/zaki.html

Platti maakt duidelijk hoe Mohammed in de medinische soera's ook zijn verhouding tot de grote bijbelse profeten (Abraham, Mozes en Jezus) herschikt en tot een godsdienst komt die zich uitdrukkelijk afzet tegen joden en christenen.

De Standaard,

Voorts rechtvaardigt de koran vrouwenmishandeling, dagelijkse praktijk in nogal wat moslimgezinnen. Zo staat in de vierde soera, vers 34, van de koran geschreven: "De deugdzame vrouwen zijn dus onderdanig (aan de man)".

NRC,