sololoopbaan


sololoopbaan 1.0

loopbaan als solist: vooral: loopbaan van een zanger of zangeres die niet (langer) met een band optreedt, maar als solist of soliste; solocarrière
Zie voor de combinatiemogelijkheden het meer gangbare synoniem solocarrière.
Zie ook : solocarrière

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sololoopbaan…

is een loopbaan

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is gekenmerkt door het feit dat men alleen, dus niet met een ander of anderen, optreedt

    Algemene voorbeelden


    Karst vormt samen met haar zoon het Duo Karst, vader Henk Karst heeft zich, nadat hij onlangs met de VUT ging, helemaal op de familie gestort. En Erikah? Die is druk bezig met een eigen sololoopbaan. Waarbij ze even zo gemakkelijk op de cd's van moeder en broer blijft meezingen.

    Meppeler Courant,

    Erik & Sanne staan 20 jaar op de planken! Erik Van Neygen startte zijn carrière aan de zijde van o.a. Johan Verminnen en Raymond van het Groenewoud. Daarna bouwde hij aan een succesvolle sololoopbaan.

    http://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/erik-en-sanne/36d2c3b7-e250-406e-9daf-72eb813b8227,

    Het Friese folkduo Pigmaet stopt. Na 24 jaar en dik 2000 optredens houden Jan Seunnenga en Sytse Haima het voor gezien. De muzikanten willen nieuwe uitdagingen aangaan en werken aan sololoopbanen.

    http://www.liwwadders.nl/data/nieuws/items/EkkkAVlllFisKoFKJP.php,

    Erwin Nijhoff (team Angela Groothuizen) is het buitenbeentje. Een artiest met veel ervaring, deze 'liedtiesskriever' uit Dalfsen en voormalig voorman van gitaarband The Prodigal Sons. Angela is al vanaf dag één helemaal weg van de man die een wat ouderwetse, door Bruce Springsteen geïnspireerde sound heeft. Niet één, twee, drie het type winnaar, maar nu al zeker van een mooie sololoopbaan.

    http://www.bndestem.nl/algemeen/show/10302759/Lezers-BNDeStem.nl-Hordijk-gaat-winnen.ece,

    In 1951 werkte Hawkins korte tijd samen met jazzgitarist Tiny Grimes. Daarna koos hij voor een sololoopbaan.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Screamin'_Jay_Hawkins,

    Ook wachten nog de sololoopbanen van het viertal. 'De solojaren, dat wordt een reeks van dertig boekjes met elk 160 pagina's, voor elk jaar tussen 1968 en 2000 één.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2676/Cultuur/archief/article/detail/541542/1999/11/19/Beroepsfan-voltooit-Beatles-trilogie.dhtml,

    Fish werd bekend als zanger van Marillion maar bouwt al ruim 20 jaar aan een gedegen sololoopbaan.

    http://www.muziek.nl/page/magazinedetail/Nieuws/19983/Fish-naar-Zeist,

    Battles is al een tijd bezig met het maken van een opvolger van Mirrored uit 2007, die dit jaar uit zou moeten komen. Dat doet de band momenteel als trio: Tyondai Braxton besloot vorig jaar zomer onverwacht om Battles de rug toe te keren ten gunste van een sololoopbaan.

    http://kickingthehabit.nl/2011-01-18/ook-battles-op-motel-mozaique-2011,

    De solo-loopbanen van Bruce Dickinson en Adrian Smith (laatstgenoemde onder het alias A.S.A.P.) staan ook geenszins in de schaduw van Maiden.

    http://www.bol.com/nl/c/muziek/iron-maiden/815348/biografie.html