spandoekautomaat


spandoekautomaat 1.0

(transport, verkeer en reizen; (vooral) in Nederland; neologisme)

automaat waarmee in korte tijd en in verschillende formaten een spandoek gemaakt kan worden met daarop een tekst waarmee vliegtuigpassagiers verwelkomd worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een spandoekautomaat…

is een automaat; is een voorwerp

  • [Functie] dient om er spandoeken mee te maken met daarop een tekst ter verwelkoming van een vliegtuigpassagier

    Algemene voorbeelden


    Wie op Schiphol zijn familielid of vrienden wil verwelkomen met een spandoek, hoeft niet langer thuis aan de slag met een laken en stiften. Op de luchthaven staat een heuse spandoekautomaat waar mensen zelf een exemplaar naar wens kunnen samenstellen.

    http://www.rtvnh.nl/nieuws/68879/Schiphol+heeft+spandoekenautomaat,

    Op Schiphol staat sinds kort de BannerXpress, de eerste spandoekautomaat ter wereld. Mensen die reizigers op de luchthaven komen ophalen kunnen met de BannerXpress een eigen spandoek samenstellen en uitprinten.

    http://www.travelupdate.be/nl/nieuws/detail/eerste-spandoekautomaat-ter-wereld-op-schiphol?gn=899,

    Schiphol heeft spandoekenautomaat [...]. In een paar minuten is het mogelijk een spandoek te maken, van groot (3 meter breed) tot klein (40 centimeter breed). De automaat is te vinden in aankomsthal 2. Schiphol is naar eigen zeggen de eerste luchthaven ter wereld met een spandoekapparaat.

    http://www.rtvnh.nl/nieuws/68879/Schiphol+heeft+spandoekenautomaat,

    Een wereldprimeur! De eerste spandoekenautomaat staat in Schiphol. Mirjam Snoerwang, de woordvoerster van Schiphol vertelde ons dat je zelf de kleur, de boodschap en de achtergrond kan kiezen. Het zijn vooral typische achtergronden zoals bijvoorbeeld molens. De kleinste kost je 4 euro en de grootste van om en bij de 3 meter kost 14.95 euro.

    http://www.mnm.be/shows/de-grote-peter-van-de-veire-ochtendshow/een-wereldprimeur-de-eerste-spandoekenautomaat-staat-in-schiphol,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2011
    Periode opkomst De eerste spandoekautomaat werd in november 2011 in gebruik genomen op luchthaven Schiphol.
    Bijzonderheden De spandoekautomaat heeft als officiële naam BannerXpress en is geproduceerd door BannerXpress B.V. In november werd deze eerste spandoekautomaat ter wereld opgesteld in aankomsthal 2 van de luchthaven Schiphol.