speeldatum


speeldatum 1.0

datum waarop een voorstelling of een wedstrijd gespeeld wordt; datum waarop men geacht wordt of werd een voorstelling of een wedstrijd te spelen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een speeldatum…

is een datum

      Algemene voorbeelden


      De wedstrijd moet uiterlijk ingehaald zijn voor de volgende speelavond, maar liefst voorafgaande aan de geplande speeldatum; Indien je tegenstander (zonder een bovenstaande afspraak) wegblijft, wordt het beschouwd als niet-opgekomen.

      http://home.wanadoo.nl/ph.b/index1.htm

      Overal in de stad hingen de affiches van Tom [...]. Op de doodskist stond in goud de naam 'Ifigeneia'; in de rechter benedenhoek van de foto, met zwarte letters over het grauwbeige zand, werden de plaats van uitvoering en speeldata vermeld.

      Mensen met een hobby, Désanne van Brederode,

      Nadien volgde het gekibbel omtrent de speeldag van de onderlinge confrontatie. Reglementair kan niemand Club verplichten de wedstrijd naar woensdag te vervroegen. Anderlecht, dat op vrijdag 8 november (de voorziene speeldatum) een half dozijn buitenlandse internationalen moet missen, wist dat dit gevaar dreigde voor zijn vreemdelingenlegioen.

      De Standaard,

      Om uw ambitieuze plannen voor een European League te verwezenlijken zullen er veel speeldata voor internationale wedstrijden moeten komen.

      NRC,

      Door het feit dat al onze artiesten uit dit aanbod een heel drukke internationale agenda hebben zijn de speeldata voor de Belgische theaters en culturele centra beperkt.

      http://www.artistmanagement.be/amhome/welkom.htm