speeltuinvereniging


speeltuinvereniging 1.0

vereniging van personen die door het betalen van contributie en/of het zich inzetten als vrijwilliger gezamenlijk zorgdragen voor het beheer en onderhoud van een speeltuin; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Vaak gevolgd door de naam van de betreffende speeltuinvereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een speeltuinvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor personen die betrekken zijn bij een bepaalde speeltuin

    Algemene voorbeelden


    De commissie stemde in met een nieuw clubhuis voor Scouting Meppel in de Oosterboer en aanpassingen voor een nieuwe speeltuin voor Speeltuinvereniging Centrum aan de Ambonstraat.

    Meppeler Courant,

    Veel Nederlanders van buitenlandse afkomst hebben ook geen idee dat ze zelf ook moeten bijdragen aan een sportclub of een speeltuinvereniging, zegt Jerkovic [...]. Een goede manier, naast veel voorlichting en bewustwording bij de organisaties, is om sleutelfiguren in te schakelen die zicht hebben op een gemeenschap. 'Veel met mensen uit een wijk praten, en ze duidelijk maken dat zo'n speeltuinvereniging juist hen nodig heeft. Daar is ieder mens toch gevoelig voor? Te weten dat anderen ze nodig hebben, en van hun kennis gebruik willen maken?'

    de Volkskrant,

    Reestoevers is de enige speeltuinvereniging in Meppel die in het bezit is van een eigen verenigingsgebouw.

    Meppeler Courant,

    In mei bestonden de Nederlandse speeltuinverenigingen 100 jaar en dat hebben we gevierd.

    http://www.sharondijksma.nl/hoofdpagina_nieuwsbrief.htm,

    Stichting Welzijn Meppel heeft samen met buurt- en speeltuinverenigingen een convenant ondertekend, met afspraken waar zij zich aan dienen te houden.

    Meppeler Courant,

    'De speeltuinverenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen', zegt een woordvoerster van de gemeente.

    Meppeler Courant,

    De leerlingen van de groepen 1/2, 3 en 4 krijgen een praktijkles in de Verkeerstuin van de speeltuinvereniging aan de Rozenlaan.

    http://home.wanadoo.nl/emmaus/gids.htm

    Speeltuinvereniging de Hommel hield maandagavond haar jaarvergadering bij café De Driesprong.

    Meppeler Courant,

    Via de hoofdingang aan de Engweg vindt men op de begane grond een peuterspeelzaal, speelgoeduitleen, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, speeltuinvereniging en meldpunt wijkbeheer.

    http://www.edestad.nl/index.asp?berichtid=12835,

    Sportclubs, speeltuinverenigingen, thuiszorgorganisaties, de Kindertelefoon en andere vrijwilligersclubs hebben een groot tekort aan medewerkers.

    de Volkskrant,