spelersshirt


spelersshirt 1.0

afbeelding

Bron: Fifa142
( CC BY-SA 3.0 )

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

shirt dat tijdens de wedstrijden gedragen wordt door de spelers van een team

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een spelersshirt…

is een shirt; is een kledingstuk

      Hoofdsemagram: shirt


      Algemene voorbeelden


      Onderscheid wordt gemaakt tussen [...] 1) Spelersshirts: originele shirts, maar niet gedragen in wedstrijden. Meestal zijn dit shirts uit de spelersvoorraad afkomstig van de materiaalman. 2) Wedstrijdshirts: afkomstig van een specifieke wedstrijd, maar niet gedragen. Shirts zijn meestal als tweede exemplaar van speler of shirts van wisselspelers. 3) Wedstrijdgedragen shirts: zijn het meest waardevol en geliefd. Shirts zijn bijzonder, aangezien ze daadwerkelijk en slechts eenmalig door speler zijn gedragen. 4) Replica shirts: Relatief minst waardevol, omdat ze in grote oplage zijn gemaakt en voor iedereen te koop in winkel. Soms met rugnummer en naam.

      http://www.sportshirts.net/playerorreplica.html

      Het weekblad Emmen.nu verloot onder haar lezers een gesigneerd spelersshirt van FC Emmen. Maak kans op het shirt met handtekeningen van 15 spelers en geef het juiste antwoord op de onderstaande vraag. De vraag luidt: 'Welke voetballer heeft de meeste doelpunten gescoord voor FC Emmen sinds de oprichting van de club?'

      http://benniewolbers.nl/sport/voetbal/win-een-gesigneerd-shirt-van-fc-emmen.html,

      Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft de achterkant van het spelersshirt verruild voor de voorzijde en is per seizoen 2014/2015 voor het vijfde jaar op rij hoofdsponsor van SC Cambuur. Door samen gebruik te maken van elkaars sterke punten proberen we als groep, zowel de sport als ons bedrijf, naar een hoger niveau te brengen.

      http://www.bgdd.nl/over-ons/sponsoring

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding