spiekpen


spiekpen 1.0

pen waarin een opgerold briefje zit met informatie; pen met een opgerold spiekbriefje erin

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een spiekpen…

is een pen; is een voorwerp

  • [Deel] is een pen waarin een opgerold briefje zit met informatie; is een pen met een opgerold spiekbriefje erin

    Hoofdsemagram: pen


    Algemene voorbeelden


    Neemt niet weg natuurlijk dat je je best goed kunt voorbereiden op je examen zonder diefstal. Met de spiekpen namelijk. Een pen die eruitziet als een pen. Maar met een geheim briefje erin verstopt, met daarop bijvoorbeeld de lastige wiskundeformules of hoofdsteden van Afrika geschreven. Handig toch? Met 21 bij 7 centimeter is het vodje groot genoeg om je door minstens drie lastige (lees: niet of slecht geleerde) toetsen te sleuren.

    http://www.rollingstoned.nl/examenfraude-gebruik-de-spiekpen/

    Een speciale 'spiekpen' met daarin een briefje met tips en telefoonnummers van hulpverleners is het nieuwste wapen in de strijd tegen gedwongen huwelijken en achterlating van jongeren in landen van oorspronkelijke herkomst.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3685741/2014/07/08/Spiekpen-is-nieuw-wapen-tegen-gedwongen-huwelijk.dhtml,

    De spiekpen is vanaf nu op de markt. In de pen is een klein blad aangebracht waar je na believen wiskundige formules,.... etc... op kwijt kan.

    http://murke.blogspot.nl/2006/04/nieuwe-uitvindingen-de-spiekpen.html,

    Een Rotterdamse firma die handelt in relatiegeschenken en reclame-artikelen heeft in ons land een 'spiekpen' op de markt gebracht, die het aloude spiekbriefje overbodig zou moeten maken. Maar ook spieken met behulp van zon pen vraagt enige behendigheid...

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010569745:mpeg21:a0057,

    Een lekkere snuffelwinkel is kadotiek De Schatkist op de Grote Krocht. Leuke vondsten hier zijn de geurschijfjes die in het spreekgedeelte van de telefoon geplaatst kunnen worden en de spiekpennen.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBPERS01:003025001:mpeg21:a00234,