sportminnend


sportminnend 1.0

((vooral) geschreven taal)

een voorliefde voor sport hebbend; de sport liefhebbend; sportminded; sportlievend

Algemene voorbeelden


In Duitsland sidderen en beven ze op dit moment, want als de Mannschaft zich wil plaatsen voor het EK Voetbal in Frankrijk, dan zullen ze langs Gibraltar moeten. Kunnen ze in Gibraltar dan voetballen? Ja, dat kunnen ze! Meer nog: Gibraltar is een zeer sportminnend land.

http://www.radio1.be/programmas/de-bende-van-einstein/gibraltar-sportminnend-land,

Wat ik eigenlijk wil met dit stukje is uw interesse wekken voor de fietswedstrijd der fietswedstrijden. Ik twijfel echter of de gemiddele Haute-Cultuurder wel zo sportminnend is. Vandaar dat ik het over een andere boeg gooi om u, de lezer, over te halen de Tour te gaan volgen. Ik zal mij daarom niet op de sport zelf concentreren, maar op iets waar de Haute-Cultuurder zeker voor open staat: taal. Mooie, ontroerende, prachtige, bij vlagen geniale taal.

http://hautecultuur.blogspot.nl/2009/07/tour-de-taal-en-andere-dingen.html,

Als je het project Spoorstraat en het project Oranjestraat neemt, dan heb je noodzakelijke verbeteringen, waar de gehele bevolking van de gemeente Echteld wat aan heeft, terwijl een tweede voetbalveld alleen ten nutte is voor een gedeelte van de bevolking van de plaats Echteld, die sportminnend is.

http://www.digibron.nl/search/detail/49ffe429924a78fa957b94cf8d8776bd/geen-voorstel-sportveld,

Emmen heeft een buitengewoon sportminnende politieke partij, genaamd LEF!

https://twitter.com/Derde_helft/status/403995733411766272,

Froome won, met overmacht, dat vonden de Fransen niet zo leuk. Vreemd is dat, een topatleet presteert, geen schijn van doping, en toch katten. Nee, dan zijn Engelsen en Schotten veel sportminnender en voorkomender.

http://amsterdam-oost.nieuws.nl/2015/07/31/column-henk-van-kuijk-s-lands-sport/,

De populariteit van duursporten zoals marathons en triatlons neemt de laatste jaren enorm toe. Steeds meer mensen zien in het (hard)lopen een ideale combinatie van conditieopbouw en gezond bezig zijn. Ook voor diegenen die minder sportminnend zijn, is 'Marathon' een aanrader.

http://www.lievekamp.nl/info.marathon?rownum=16,

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van sportkrant Sportwereld werd aan de honderd bekendste, beste en sportminnendste pennen van Vlaanderen gevraagd hun favoriete sportmoment beschrijven.

http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20121002_086,

Sportwijzer biedt uitkomst voor sportminnende personen met chronische beperking. Heeft u een chronische beperking en wilt u eigenlijk graag (opnieuw) gaan sporten? Wij helpen u graag!

http://www.wijkstichtingossnoord-west.nl/images/downloads/januari2013/smp.pdf,

Combinatiemogelijkheden


met eigennaam


  • sportminnend Amerika
  • sportminnend de Wijk
  • sportminnend Dwingeloo
  • sportminnend Frankrijk
  • sportminnend Italië
  • sportminnend Nederland

Voor sportminnend Nederland was het woensdag een droevige dag. Sportkoepel NOC*NSF voelde zich gedwongen af te zien van de organisatie van de Europese Spelen in 2019 nadat was gebleken dat de Nederlandse overheden geen geld willen vrijmaken voor het 'unieke' project van 125 miljoen euro.

http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4069143/2015/06/10/Droevige-dag-voor-sportminnend-Nederland.dhtml,

Sportminnend Italië heeft twee tennissters in de armen gesloten. 'We houden van jullie', kopte de Gazzetta dello Sport zaterdag op de voorpagina over Roberta Vinci en Flavia Pennetta [...]. Beiden bereikten zeer verrassend de eindstrijd van het laatste grand slam van dit jaar.

http://www.volkskrant.nl/sport/italie-houdt-van-vinci-en-pennetta~a4141037/,

Sportminnend Vlaanderen reageert al dagen ontzet na het opstappen van radio-icoon Jos Willems (65) als commentator bij Sporza omdat hij de titelmatch Westerlo-Eupen in tweede klasse komende zondag niet mag verzorgen.

http://www.demorgen.be/tvmedia/belgacom-tv-pikt-jos-willems-op-voor-match-westerlo-eupen-a1862749/,

Een handvol recordbrekende runs en touchdowns lieten sportminnend Amerika collectief door het dak gaan.

De Standaard,

Sportminnend de Wijk kan de vlag uitsteken. De gemeenteraad ging gisteravond unaniem akkoord met het voorstel van B en W een sporthal bij het zwembad De Slenken te bouwen.

Meppeler Courant,

Henri Desgrange en zijn adjunct Géo Lefèvere hadden het parcours uitgetekend voor een lange tocht rond Frankrijk. Zes ritten voor een totale afstand van 2426 avontuurlijke kilometers. Sportminnend Frankrijk was meer dan wantrouwig: "Om daaraan te beginnen moet je goed gek zijn!"

http://www.eecloonaar.be/nederlands/boeken/wielerboeken/wielerboeken_detailpagina's/100_jaar_ronde_van_frankrijk/tdf-tekst_nl.doc.

De 17-jarige Dwingeler volleybalster Riëtte Fledderus wordt vanavond om acht uur feestelijk onthaald in ontmoetingscentrum de Vogelsangh in haar dorp. Dat heeft ze te danken aan haar goede prestaties in het Nederlands volleybalteam, dat zondag tot ieders verrassing Europees kampioen werd in de Rijnhal in Arnhem. In een speciaal programma wordt Riëtte door sportminnend Dwingeloo voor haar aandeel in het succes 'in de bloemetjes gezet'.

Meppeler Courant,