sportmogelijkheid


sportmogelijkheid 1.0

mogelijkheid om een sport te beoefenen; mogelijkheid om ergens te sporten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een sportmogelijkheid…

is een mogelijkheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de mogelijkheid om een sport te beoefenen, om ergens te sporten

    Algemene voorbeelden


    Het aanbod is zeer gevarieerd. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het ook met een beperking beoefenen. Van handboogschieten tot biljarten en van dansen tot zwemmen. Al deze sportmogelijkheden zijn in een overzichtelijke regionale brochure weergegeven.

    http://www.sportsupport.nl/aangepast.html

    De vzw Taalpraktijk organiseert taalverblijven met sport voor jongens en meisjes van 8 tot 13 en van 12 tot 18 jaar. Met daarbij tennis, omnisport en surfen als sportmogelijkheden.

    De Standaard,

    Televisie Vlaanderen Vakantieland [...] laat het eigen land links liggen en brengt twee buitenlandse items. In de Zuidfranse Ardèche gaat de aandacht naar de diverse sportmogelijkheden die er worden gekoppeld aan de rust van de gemoedelijke bergdorpjes.

    De Standaard,

    Bedoeling van het artikel moet zijn dat de erkende logiesverstrekkende bedrijven geen vergunning behoeven voor de door hen aangeboden diensten, mits deze diensten beperkt worden tot de eigen vestiging eventueel aangevuld met andere toeristische diensten zoals museumbezoek, stadsgidsen, sportmogelijkheden.

    http://www2.vlaanderen.be/ned/sites/vlaamseraadtoerisme/vrtadv_99_02.pdf,

    Om uit het trechtersysteem een ideaal ski-advies te kunnen halen, moet men eerst in de computer invoeren: het gewenste land voor de skivakantie (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland); de hoogte (van de plaats, het skigebied of het langlaufveld); de ervaring die men heeft (beginners, gevorderden, ver gevorderden, cracks); wandelen (aantal km); sneeuwkans; ontspanningsmogelijkheden (après-ski of sportmogelijkheden); kinderen (kinderopvang of crèche, volgens de leeftijd van de kinderen).

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • sportmogelijkheden aanbieden
    • sportmogelijkheden bieden
    • de sportmogelijkheden vergroten

    Er worden heel wat sportmogelijkheden geboden binnen de grenzen van de club. De verscheidene disciplines zijn: Solirijden; dit is het onderdeel waarbij je solo een aantal technische onderdelen, zoals pirouettes, sprongen en passenreeksen, op een muzieknummer met de nodige choreografische verbindingen naar best vermogen tracht te volbrengen. IJsdansen; is een discipline waarbij geen sprongen worden beoefend, doch wel de techniek van de verscheidene danstypes ten gronde worden uitgevoerd op een gepast muzieknummer.

    http://www.iceskating.org/nl/K-sportmog.htm

    Wij bieden sportmogelijkheden aan voor studenten, personeel en derden op alle niveau's; zowel voor de volledige beginner als de volwaardige topsporter.

    http://www.kuleuven.ac.be/kuleuven/,

    De doelstelling van organisatorische integratie is het vergroten van de sportmogelijkheden voor mensen met een beperking door: · gebruik te maken van de bestaande sportinfrastructuur, zoals reguliere sportbonden, sportverenigingen, accommodaties en ondersteuners in de sport; · de sport voor mensen met een beperking in al haar facetten organisatorisch en beleidsmatig bij de reguliere sportbond in te bedden.

    http://www.nebas.nl/

    met adjectief ervoor


    • goedkope sportmogelijkheden
    • individuele sportmogelijkheden
    • persoonlijke sportmogelijkheden

    Maar er zijn ook steeds meer squash- en fitnessbeoefenaren onder volwassenen. Het aanbod van veel verenigingen sluit onvoldoende aan bij de vraag naar individuele sportmogelijkheden.

    http://www.hardenberg.nl/smartsite1030.htm,

    De faculteitskring van het HIVT organiseert eigen sportevenementen zoals aerobics, fitness, squash en zwemmen. Sovoha zorgt voor goedkope sportmogelijkheden en voor interdepartementale sportwedstrijden.

    http://www.ha.be/hivt/

    Met de CAS-kaart kan je gedurende 1 jaar vrijblijvend proeven van diverse sporten. Ze is gratis en biedt tal van voordelen: gratis deelname aan diverse sportactiviteiten die worden georganiseerd door de CAS of door een sportclub in samenwerking met de CAS, gratis medisch advies over jouw persoonlijke sportmogelijkheden door een specialist van de CAS, gratis verzekering bij deelname aan sportactiviteiten aanbevolen door de CAS.

    http://www.oost-vlaanderen.be/sport/gehandicapten/index.cfm

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: in

    • sportmogelijkheden in achterstandswijken
    • sportmogelijkheden in (een deel van) de gemeente
    • de sportmogelijkheden in Meppel
    • sportmogelijkheden in het complex

    Met het Fonds stimulering jeugdsport kan een bijdrage worden geleverd aan de versterking van de sportmogelijkheden in achterstandswijken.

    http://www.sp.nl/partij/theorie/program/eerste_weg_links.pdf

    De totstandkoming van een sporthal in Bergentheim ten behoeve van het zuiden van de voormalige gemeente Hardenberg betekent een belangrijke verrijking c.q. verruiming voor de ontwikkeling van sportmogelijkheden in dit deel van de gemeente.

    http://www.hardenberg.nl/smartsite1030.htm,

    'Wij hopen dat de twee nieuwe cardiologen in het Diaconessenhuis hartpatiënten vaker attent zullen maken op de sportmogelijkheden in Meppel', zegt Jan van Halen.

    Meppeler Courant,

    Behalve mogelijkheden voor vrij-skiën en lessen kun je bij de sneeuwbanen terecht voor nog veel meer zaken, zoals volledig verzorgde groepsarrangementen, reizen, kledingzaken en andere sportmogelijkheden in of bij het complex.

    http://www.snowboard.nl/sbinnederland.asp

    Voorzetsel: voor

    • sportmogelijkheden voor personen

    Daarom wordt nu door Sportsupport Kennemerland op regionaal niveau gewerkt om dit allemaal op elkaar af te stemmen. Met als doel dat iedereen met een beperking kan sporten naar zijn/haar interesse en kunnen. In regio Kennemerland zijn tal van mogelijkheden om aangepast te sporten [...]. NebasNsg creëert en waarborgt sportmogelijkheden voor hen.

    http://www.nebas.nl/

    Dit eiland in de Atlantische Oceaan prijst zijn sportmogelijkheden aan voor surfers, zeilers en duikers.

    De Standaard,

    CAS inventariseert alle sportmogelijkheden voor personen met een handicap in Oost-Vlaanderen en verstrekt gerichte informatie over sportclubs.

    http://www.oost-vlaanderen.be/sport/gehandicapten/index.cfm

    in voorzetselgroep


    • het aanbod aan sportmogelijkheden
    • een hotel met sportmogelijkheden
    • informatie over sportmogelijkheden
    • tal van sportmogelijkheden

    Een grotere sportzaal kan een beter en ruimer aanbod leveren aan sportmogelijkheden voor de inwoners en met name voor die van de wijk Oosterboer.

    Meppeler Courant,

    Een hotel met sportmogelijkheden, eigen wandelpaden en picknickplaatsen.

    De Standaard,

    De afdeling sport van de stad Hasselt staat in voor het algemeen sportbeheer in Hasselt. Je kan er terecht voor meer informatie over de verschillende sportmogelijkheden, -kampen, -cursussen en -evenementen in Hasselt, of om een sportzaal te huren.

    http://www.hasselt.be/open.php?lang=nl=menu

    Over tal van sportmogelijkheden, initiatieven, activiteiten en randvoorwaarden kunt u bij NebasNsg informatie vinden.

    http://www.nebas.nl/

    met telwoord ervoor


    • (enkele van de) vele sportmogelijkheden

    Een klimmuur die aanpasbaar is voor kinderen en minder-validen en een uitgestippeld oriëntatieparcours zijn enkele van de vele sportmogelijkheden.

    http://www.limburg.be/sportcentrum/accommodatie.html

    met ander, nevengeschikt substantief


    • spelnmogelijkheden en sportmogelijkheden

    Alle inwoners van 57 tot en met 60 jaar hebben eind september een brochure ontvangen over de spel- en sportmogelijkheden in Meppel.

    Meppeler Courant,