stadssafari


stadssafari 1.0

safari in een stad langs de plaatselijke natuur; natuurexcursie in een stad

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een stadssafari…

is een safari

  • [Pad of traject] leidt langs de in een stad aanwezige natuur
  • [Plaats] vindt plaats in een stad

    Hoofdsemagram: safari


    Algemene voorbeelden


    Zaterdag wordt van 14 tot 16 uur een stadssafari gehouden op en rond het Amstelveld. De zoektocht naar verborgen groen en wilde natuur wordt aangevuld met vertellingen over de geschiedenis van de buurt.

    http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3397823/2013/02/22/Parool-nl-Weekendtips-tweeten-tijdens-een-Bach-concert-of-op-stadssafari.dhtml,

    'We zijn de voeling met de natuur kwijt,' aldus Bert Gellynck, organisator van de stadssafari. 'Kinderen groeien op met een balkon met één plant. Die ene plant kennen ze dan misschien nog, maar voor de rest weten ze niets van de natuur in de stad. Toch is de stadsnatuur ook heel spannend [...].' Om dat zelf te ervaren trekken de safari-reizigers onder meer via allerlei avontuurlijke wegen naar zo'n Vinexwijk in aanbouw. Om aldaar met vergrootglas en pincet aan het ontdekken te slaan.

    http://www.stroom.nl/activiteiten/excursie.php?e_id=1240918,

    Stadssafari (3). De kennismaking met het meest problematische stuk ongedierte van Amsterdam grijpt doorgaans 's nachts plaats. Het gebeurt vaak als mensen op weg zijn naar de kraan, voor een glaasje water, weet de ongediertebestrijder De Wit van de GG&GD. Het licht wordt aan gedraaid - en daar is 'ie: de kakkerlak. [...]. "Nog nooit gezien?" vraagt De Wit verbaasd. "Komt nog wel! De stad zit vol." We rijden met z'n auto door de straten van de Dapperbuurt, op weg naar de Riouwstraat, waar een bewoner de GG&GD heeft gebeld.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010845799:mpeg21:a0457,

    Nieuws uit de natuur. Afl. 1: Stadssafari.

    https://krantenbankzeeland.nl/issue/zni/1997-09-04/edition/0/page/4?query=stadssafari,

    stadssafari 2.0

    safari in een stad; georganiseerde excursie door een stad; stadswandeling

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een stadssafari…

    is een excursie

    • [Plaats] vindt plaats in een stad

      Hoofdsemagram: safari


      Algemene voorbeelden


      Stadssafari in de lelijkste stad ter wereld. De Belgische industriestad Charleroi wordt beschouwd als de lelijkste stad ter wereld. Deze vergane glorie ligt op hooguit drie uur rijden van Amsterdam en biedt een heuse Tour van de Slechte Smaak.

      http://www.bright.nl/stadssafari-de-lelijkste-stad-ter-wereld,

      De stadssafari door Joris van Casteren leidt de geïnteresseerden langs de belangrijkste locaties uit zijn boek en geeft inzicht in een stad waarover reeds veel gezegd en geschreven is.

      http://www.soundzmagazine.nl/component/k2/-stadssafari-lelystad-met-alamo-race-track-en-lola-kite

      De Tiense architect Peter Van Impe ging zondag met zowat 25 geïnteresseerden op stadssafari in Tienen. De wandelaars bezochten meerdere plaatsen in de stad die volgens Van Impe een nieuwe impuls moeten krijgen.

      http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130616_00625127,

      Wie met alle geweld shorts wil dragen en denkt dat de benen daartoe aanleiding geven, kieze het wijdere model, dat met kousen en een blouse van organza, of sokken en gymnastiekschoenen gedragen de enig aanvaardbare uitmonstering is voor een stadssafari.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=KBNRC01:000029791:mpeg21:a0140,

      Binnenkort gaat de Dutch Design Week van start. Tussen 20 en 28 oktober vinden er weer vele tentoonstellingen en activiteiten plaats. Eén van de opmerkelijkste activiteiten dit jaar is een stadssafari langs verweesde viaducten.

      http://www.hallo040.nl/wonen/stadssafari-langs-verweesde-viaducten/,

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • tijdens een stadssafari

      Glimmend geverfd imitatie-slangeleer zag je nog niet, voor hoge dames- en herenlaarzen, maar dat zal nog wel komen. In Londen zijn ze al volop gesignaleerd. Tot die tijd moeten mannen het vooral doen met het ruime aanbod in western-laarzen en ander stevig schoeisel, met veel profiel. Je zou immers eens uit kunnen glijden tijdens een stadssafari.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010867295:mpeg21:a0798,