structurenvergadering


structurenvergadering 1.0

((vooral) in Suriname)

vergadering van het hoofdbestuur van een politieke partij met alle daartoe behorende afdelingen van de partij en eventueel ook personen of organisaties die daartoe uitgenodigd worden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een structurenvergadering…

is een vergadering

  • [Functie] dient om de koers van een politieke partij te bepalen
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] wordt bijeengeroepen door het hoofdbestuur van een politieke partij
  • [Betrokkene] wordt gehouden door de leden van het hoofdbestuur van een politieke partij en partijgenoten uit andere geledingen, eventueel aangevuld door individuele personen en vertegenwoordigers van organisaties die daartoe uitgenodigd zijn

    Algemene voorbeelden


    De structurenvergadering. Artikel 19. 1. Door het Hoofdbestuur kunnen in een periode tussen twee vergaderingen van het Congres, Structurenvergaderingen bijeen worden geroepen. 2. Aan de Structurenvergadering wordt deelgenomen door de besturen en leden van organen van de Partij en verder door personen en organisaties, die daartoe door het Hoofdbestuur worden uitgenodigd. 3. Structurenvergaderingen hebben een informatief karakter en kunnen door het Hoofdbestuur worden aangewend om voeling te houden omtrent vraagstukken die dringende aandacht vragen. 4. Structurenvergaderingen zijn niet bevoegd tot het nemen van voor de Partij bindende besluiten.

    http://nps2010.blogspot.nl/2011/05/huishoudelijk-reglement-van-de.html,

    "De president is under attack", zegt NDP-parlementslid Patrick Kensenhuis in Para. "Het is goed als het staatshoofd de structuren te woord staat en informatie geeft over de actuele situatie. Hierdoor krijgen die de gelegenheid om met hem te praten." Kensenhuis zegt dit naar aanleiding van de structurenvergadering zondag in Ocer.

    http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/04/29/bouterse-houdt-bermbijeenkomst-over-actuele-politieke-situatie/,

    Het is zaak dat de regering naar het volk luistert. Doet zij dat niet, dan zullen de protesten alleen maar toenemen. Dit zegt de Nickeriaanse parlementariër William Waidoe van de Pertjajah Luhur (PL). Waidoe zegt dat de mobilisatiecampagne van de gezamenlijke oppositie voor het volksprotest op 20 mei vlot verloopt. Er zijn al enkele structurenvergaderingen achter de rug en zijn er al een aantal bussen voor de PL-achterban geregistreerd om naar de stad te komen voor de protestmanifestatie.

    http://unitednews.sr/news/pl-parlementarier-waidoe-het-zaak-dat-de-regering-naar-het-volk-luistert/,

    NPS houdt vanavond structurenvergadering. De Nationale Partij Suriname (NPS) houdt vanavond een bijeenkomst met haar structuren in Grun Dyari. Voorzitter Gregory Rusland zegt dat op de protestmanifestatie van 20 mei in het André Kamperveenstadion een krachtig signaal zal worden gegeven aan de regering om haar vernietigend beleid om te buigen.

    http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/41000,

    De Pertjajah Luhur (PL) onder leiding van Paul Somohardjo heeft aanstaande zondag een structurenvergadering. Dit naar aanleiding van de acties van ondervoorzitter Raymond Sapoen en de vele geruchten dat meerdere gekozen leden van de PL van plan zijn over te lopen naar de NDP.

    http://gfcnieuws.com/zondag-structurenvergadering-pl/,

    De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) houdt vrijdagavond in Stichting de Olifant een zeer belangrijke structurenvergadering in verband met 6 jaar regering Bouterse (Bouterse I en II). Op deze structurenvergadering zal het "a no mi beleid" van regering Bouterse I en II, uitvoerig aan de kaak worden gesteld, wordt aangehaald.

    http://gfcnieuws.org/vhp-houdt-structurenvergadering/,