stungun


stungun 1.0

(recht en misdaad)

wapen waarmee een stroomstoot toegediend kan worden waardoor iemand tijdelijk verlamd raakt; wapen waarmee een stroomstoot gegeven wordt; stroomstootwapen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een stungun…

is een wapen; is een voorwerp

      Algemene voorbeelden


      Monson nam deze keer een pen en toen de de aanklager aan zijn verhaal begon, sloeg hij toe en plantte de pen in het hoofd van zijn advocaat. Cantor raakte ernstig gewond. Agenten haalden een stungun boven en hielden de beklaagde in bedwang.

      http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1343465/2011/11/04/Moordverdachte-steekt-derde-advocaat-neer-in-rechtbank.dhtml,

      Ik zit er aan te denken om peperspay of een stungun te kopen. Maar ik vraag me wel af, is dat legaal in Nederland? Welke middelen mag je gebruiken?

      http://forum.fok.nl/topic/795670,

      Zodra je als inbreker te dicht in de buurt van deze ultra moderne Dino komt, wordt je zo zwaar statisch geladen dat je spontaan door alles afgestoten wordt en met het eerste beste contact met aarde wordt je door de ontlading in één klap verdoofd zoals met een stungun ook kan gebeuren. Dan kan de politie je zonder al te veel moeite inrekenen.

      http://tweakers.net/nieuws/21188/sanyo-ontwikkelt-robothond.html,

      De stun-gun is niet nieuw.[...]. In Amerika hebben verschillende politiekorpsen de stungun aangeschaft. Als controlemiddel wanneer het gebruik van vuurwapens wat al te drastisch wordt gezien. Door aanraking met de twee puntjes van de stun-gun kan men iemand krachtige stroomstoten toedienen, die hem of haar tijdelijk op non-actief stellen, maar geen ernstige verwondingen veroorzaken.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010643146:mpeg21:a0097,

      Volgens de jury hebben Jeffrey Gilbert (34) en Richard Pike (42) de 19-jarige Mark Davidson herhaaldelijk "bewerkt" met een elektronisch apparaat, een stun-gun, om hem te laten bekennen dat hij voor tien dollar marihuana had verkocht aan een geheim agent.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010878719:mpeg21:a0100,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen