supergezond


supergezond 1.0

buitengewoon gezond; nog gezonder dan normaal; zeer gezond

Algemene voorbeelden


Supergezond én lekker: de granaatappel.

http://www.zoetrecepten.nl/blog/supergezond-granaatappel/

Hoe makkelijk zou het zijn om Nederlands voor de gek te houden en er zelfs een beetje voor te zorgen dat ze dom overkomen? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Een onzinverhaal over een supergezond bronwatertje uit IJsland in een flesje met een hip etiket en hetzelfde water in een ander flesje, en mensen denken echt dat ze ineens verstand hebben van bronwater en het verschil kunnen proeven.

http://www.vkmag.com/magazine/kraanwater_verkopen_als_supergezond_bronwater_uit_ijsland_doe_je_zo,

Tien voedingsmiddelen: vetrijk, maar supergezond! [...]. Als je graag gezond eet en een gezond gewicht belangrijk vindt, ben je uiteraard spaarzaam met het gebruik van suiker en vet. Bepaalde voedingsmiddelen zijn echter vetrijk, maar tegelijkertijd ook extreem gezond. Dit artikel noemt tien van deze producten: tjokvol gezonde voedingsstoffen, maar zeker geen dikmakers...

https://www.notenstore.nl/blog/tien-voedingsmiddelen-vetrijk-maar-supergezond/,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een supergezonde drank
  • supergezonde dranken

Lauwwarm water met citroen blijkt een supergezonde drank te zijn. Het helpt bij gezond afvallen doordat het je vetverbranding stimuleert.

https://es.pinterest.com/pin/512073420104584174/

Vroeger zette iedereen koffie of thee, tegenwoordig is er een breed aanbod aan dranken op de markt beschikbaar. Sommige van die drankjes worden ons als supergezond voorgesteld, maar reclame is niet altijd even eerlijk en oprecht. Ook met die zogenaamde supergezonde dranken is er vaak iets mis.

http://www.gezondheidsweb.eu/dieet/sport-en-fruitdranken-bevatten-vaak-veel-meer-calorie%C3%ABn-dan-we-denken

  • supergezond eten

Nochey. Supergezond eten, gemaakt van insekten. Er zijn heel veel redenen waarom je hun sprinkhanenburger en hun andere snacks écht even moet komen proberen!

http://cuisinemachine.nl/undefined/

  • supergezonde groente
  • een supergezonde vrucht
  • supergezonde groenten
  • supergezonde vruchten

Sinds vorige week ligt een nieuwe supergezonde groente in de Nederlandse groentespeciaalzaken: bimi. Het is een kruising van broccoli en de verwante Chinese stengelkool kailan en verslaat volgens claims van zaadbedrijf Sakata alle bestaande groente als het gaat om het aantal en het gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen.

http://www.gfactueel.nl/Home/Achtergrond/2006/6/Bimi-supergezonde-groente-GFA125572W/,

Avocado's vallen onder de supergezonde vruchten. Het is niet een typisch Nederlands product, maar in vrijwel alle supermarkten in Nederland kun je de avocado wel vinden.

http://femmezine.nl/index.php/keukenprinses/274-avocados,

Acerola of West-Indische kers is een supergezonde vrucht. Hij bevat veel meer vitamine C dan een sinaasappel.

http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/112248-vruchten-in-suriname.html

In de winter lijken verse groenten en vers fruit soms niet te bestaan, maar er zijn veel wat supergezonde groenten en vruchten die zelfs pieken tijdens deze koude maanden.

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-Eten/article/detail/2191098/2015/01/25/Haal-deze-6-supergezonde-winterproducten-eens-in-huis.dhtml,

  • een supergezond leven

De dood van jonge, gezonde mensen bij bijvoorbeeld verkeersongelukken is [...] 'ideaal' voor de orgaanindustrie. In China worden om deze reden tegenstanders van de regering, zoals leden van de Falun-Gong sekte die een supergezond leven leiden, regelmatig opgepakt en in de gevangenis gegooid. Vervolgens worden van dit soort politieke tegenstanders de gezonde organen geoogst.

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=m78&ss=P2219&l=NL,

  • een supergezond lichaam

Gen zin om hard te werken aan een supergezond lichaam? Misschien heb je dan iets aan deze gezonde tips voor luie mensen. Zo ben je met de minste moeite al een stuk gezonder bezig.

http://www.bedrock.nl/2016/05/14/6-gezondheidstips-voor-luie-mensen/,

  • een supergezonde lifestyle

LA is de bakermat van de moderne fitnesscultuur, dé plek voor de supergezonde lifestyle. Gezond leven is in LA zo makkelijk, bijna vanzelfsprekend.

http://www.puurgezond.nl/lees/detail/News/la-woman/page/3/,

  • supergezond voedsel

Chiazaad, een zaadje boordevol vitaminen, mineralen, vezels en eitwitten, wordt niet voor niets gerekend tot de categorie supergezond voedsel.

https://vrouw.nl/gezond_eten/22474/gezonde_zaden_chiazaad,

Wei is een bijproduct van kaas. In wei zitten antioxidanten. Deze bestrijden de kankerverwekkende vrije radicalen in het lichaam. Daarnaast zitten er in wei ook stoffen die de kankercel zelf bestrijden. Wei is supergezond voedsel.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/98415-wei-als-supplement-tegen-kanker.html

met werkwoord


  • supergezond eten

Gezond eten is goed, maar je kunt het ook overdrijven. Wist je dat alleen maar supergezond eten ook een eetstoornis is? Personen met de eetstoornis orthorexia nervosa hebben een obsessie voor gezond eten. Ze worden trouwens ook wel healthfood junkies genoemd. Het is naast anorexia en boulima een minder bekende derde eetstoornis.

https://sochicken.nl/simpel-gezond-leven

Waarom zien mensen die supergezond eten er vaak zo superslecht uit...

https://twitter.com/68_Libra/status/604203951219695616,

  • supergezond leven

Orthorexia Nervosa betekent het obsessief bezig zijn met supergezond eten. Maar liefst 1 op de 5 jonge meiden doet dit. En nee, dit wil niet zeggen dat die personen supergezond leven. Vaak wordt er bijna alleen maar groente en fruit gegeten.

http://www.dieetexpert.nl/index.php/afvallen/item/73-te-gezond-eten-een-nieuwe-rage,

Een weekje supergezond leven aan zee, in een heerlijk klimaat. Je als herboren voelen én ook nog een paar pondjes verliezen. Klinkt goed toch? Sapvasten in de Algarve geeft je lichaam en geest een fantastische opfrisbeurt.

https://nl-nl.facebook.com/1390271157893860/videos/1677911509129822/,

  • supergezond worden

Sommige voedingmiddelen zijn al heel gezond van zichzelf, maar in combinatie met andere voeding worden ze supergezond. Dat komt omdat ze elkaars goede eigenschappen versterken of er voor zorgen dat de voedingstoffen optimaal in het lichaam kunnen worden opgenomen.

http://rubriek.nl/gezondheid/10combi/1.php

Wil jij supergezond worden en nooit ziek zijn? Denk even niet aan medicijnen. Je hoeft alleen maar elke dag supergezond te eten.

http://www.arganolie.eu/blog/argan-olie-algemeen/supergezonde-eetgewoontes/,

  • supergezond zijn

Radijs. Dat rode knolletje-rond is supergezond. Mineralen, voedingszouten en vitamine C. Ze zijn er 't hele jaar door en dat komt goed uit voor wie aan 't lijnen is.

http://www.degroentenman.nl/

In Nederland is gedroogde soba te koop, voornamelijk in natuurvoedingswinkels, omdat alles wat uit het oosten komt nu eenmaal de schijn heeft supergezond te zijn.

NRC,

De typisch Nederlandse winterwortel is heel populair. Geen wonder, want winterwortels zijn niet alleen erg lekker, maar ook heel slank (100 gram, 11 kcal) en supergezond; de winterwortel zit vol vezels, kalium, ijzer en caroteen (vitamine A).

http://www.hollandsepot.dordt.nl/producten/producten.htm

Woordfamilie


Als deel van een afleiding