supermodern


supermodern 1.0

in alle opzichten beantwoordend aan de eisen van de moderne tijd; zeer eigentijds; zeer modern

Algemene voorbeelden


De bouw van een supermoderne koeienstal op de Hooibeekhoeve in Geel nadert zijn voltooiing.

http://www.madeinkempen.be/nieuws/hooibeekhoeve-krijgt-een-supermoderne-melkveestal/,

Een CI is geen oplossing voor een slechthorende met een goed hoortoestel. Een hoortoesteldrager vraagt zich nu misschien af of dit voor hem ook een oplossing is. Waarom het oude hoortoestel niet vervangen door een supermoderne CI? De reden is simpel: een implantaat kan een dove weer laten horen, maar de dove wordt er geen goedhorende van. De dove wordt een slechthorende die veel kan wat hij vroeger niet kon: praten met mensen, de televisie horen, soms zelfs een klein telefoongesprekje voeren. Maar er is evenveel wat hij nog steeds niet kan: gesprekken voeren in een drukke kamer, zoals bij een verjaardagsfeestje.

http://www.nvvs.nl/ci/miniserie1.htm

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een supermoderne fabriek

Het kwam erop neer dat Volkswagen in Saksen een supermoderne fabriek zou bouwen voor de productie van het nieuwe model Golf.

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

Het biotechnologiebedrijf Crucell bouwt in Leiden aan een supermoderne vaccinfabriek.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/9991005/Crucell-bouwt-supermoderne-vaccinfabriek,

  • supermoderne faciliteiten

Deze recreatiemogelijkheden en talloze andere kindvriendelijke voorzieningen zijn de nieuwste aanwinsten op het "Camp Carnival"-programma, die op alle schepen van de maatschappij gratis activiteiten onder begeleiding en supermoderne faciliteiten biedt aan de kinderen die dit jaar meevaren met de the "Fun Ships" – naar verwachting meer dan 250.000.

http://www.cruise-travel.nl/,

  • een supermoderne gevangenis

Na decennia van gebakkelei had de federale politie, toen nog Rijkswacht, het tochtige pand aan de Predikherenrei geruild voor een nog ouder complex op Sint-Andries. Het had destijds als vrouwengevangenis dienstgedaan, maar had, sinds de ingebruikneming van een supermoderne gevangenis in de buurt, noodgedwongen een andere bestemming gekregen.

De vijfde macht, Pieter Aspe,

  • een supermoderne gsm
  • een supermoderne telefoon

Is je supermoderne gsm bij nader inzien toch een beetje te klein om lekker mee te bellen? De ThinkGeek Bluetooth Retro Handset is de oplossing. Hiermee heb je tenminste weer een fatsoenlijke telefoonhoorn in je handen.

http://www.sarrcom.com/nl/taxonomy/term/2?page=42,

Ben al jaren op zoek naar een manier om die vervelende anonieme bellers (callcenters) te kunnen blokkeren. Dat is nu gelukt met de Gigaset S820. Met deze supermoderne telefoon kun je nu bepaalde nummers blokkeren, anonieme bellers en met de VIP modus alleen gebeld worden door belangrijke mensen.

https://www.decttelefoonshop.nl/product-reviews/231343/review/1331011/gigaset-s820a.html

  • een supermodern interieur
  • supermoderne interieurs

Bij de momenteel erg populaire 'landhuisstïjl' past een wat informele en natuurlijke stof als linnen beter dan in supermoderne interieurs.

De Telegraaf,

  • een supermoderne keuken

Het is oud nieuws dat Joost op literair gebied al enkele jaren klinisch dood is, en het ziet er niet naar uit dat hij spoedig van de beademingsapparatuur afgehaald kan worden. Om toch de maandelijkse lasten voor het ruime benedenhuis in Amsterdam-Zuid, inclusief supermoderne keuken met strakke roestvrijstalen kastjes en koelkast, te kunnen voldoen, is hij nu de dikste sandwichman van Nederland geworden.

http://utopia.knoware.nl/users/propriac/archief/010225.html,

  • een supermoderne lamp
  • supermoderne verlichting

De schoorsteenmantel, de rijke plafondversieringen en de schitterende parketvloer herinneren de bezoeker aan de historische waarde van het pand. De supermoderne lamp van Kundalini en de stoelen van Pantone passen hier verrassend goed bij.

http://www.dentistnews.be/nl/practicus/interieur/historisch-pand-met-verrassend-interieur/,

De decembermaand is al begonnen en nog steeds hangt er geen sfeerverlichting in een groot deel van de Tilburgse binnenstad. Er is gloednieuwe en supermoderne verlichting besteld. Maar door problemen met de fabrikant is een groot deel van de verlichting te laat geleverd.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/90848892/Winkeliers+Tilburg+hangen+oude+lichtjes+op.aspx,

  • een supermodern logo

Hopelijk zullen de "Vlaamsvoelende ondernemers" wel tweemaal nadenken voor zij produktiviteit, winst, investeringen en werkgelegenheid op de helling zetten voor een supermodern gedesigned Vlaams logo.

De Standaard,

  • een supermoderne machine
  • supermoderne machines

In oktober volgend jaar wordt daar de nationale postsortering gecentraliseerd. "De directie heeft elf nieuwe, supermoderne machines gekocht. Dat gaat ten koste van het personeel", vreest Acod-afgevaardigde Audenaert.

De Standaard,

  • een supermodern magazijn

Vanuit een supermodern magazijn bedient Mastermate Huisman's haar brede klantenkring op maat.

http://home.planet.nl/~andre.driessen/Nieuwe_map/intro.htm

  • een supermodern rijtuig
  • supermoderne rijtuigen

In Wezemaal stoppen vanaf juni tien extra treinen op werkdagen en de IC-treinen op de lijn Antwerpen-Brussel-Charleroi rijden supermoderne en comfortabele I11-rijtuigen.

De Standaard,

  • een supermodern toilet

Nieuw is het supermoderne toilet, een combinatie van bidet en wc. Een demonstratiemodel is aanwezig.

Meppeler Courant,

  • een supermodern wapen
  • supermoderne wapens

De leuke dingen voor de mensen keren terug, tenminste als de communisten de macht weten te heroveren in Rusland. De gratis zomerkampen voor de kinderen, spaargeld op de Staatsbank, een goedkope woning en een industrie waarop de mensen weer trots kunnen zijn. In het economisch programma dat de communistische presidentskandidaat, Gennadi Zjoeganov, deze week heeft gepubliceerd, is alles mogelijk. De verlaten fabrieken gaan weer draaien, olie en gas worden goedkoper, de militairen krijgen weer de supermoderne wapens waar ze recht op hebben en bovendien wordt het milieu gespaard.

De Standaard,

  • een supermoderne website

Met de introductie van deze supermoderne website zijn we ook in de gelegenheid om de communicatie met de leden te verbeteren. Omdat de website gekoppeld zit aan de ledenadministratie kunnen we nu heel eenvoudig vanaf deze website berichten naar leden sturen.

http://www.bsleiden.nl/index.php?page=nieuws&id=117

  • een supermoderne winkel

Een van de drukste en grootste Lidl-supermarkten - met 1000 vierkante meter en 11 kassa's - is te vinden in Muiden, vlakbij C1000 die daar een supermoderne winkel van 4000 vierkante meter heeft neergezet.

http://www.rmc.nl/Content/Service/mediaDetail.asp?id=280,

  • een supermoderne woning

Deze voormalige boerderij heeft een flinke upgrade gehad waardoor het nu een supermoderne woning is!

https://www.homify.nl/ideabooks/807688/een-eigenzinnig-appartement

met werkwoord


  • supermodern zijn

De hoogtijdagen van Californië als paradijs op aarde zijn alweer voorbij. Tussen het einde van de oorlog en grofweg de jaren tachtig kende deze staat een bloeiende en groeiende economie, maar vooral ook uitstekende publieke voorzieningen. De freeways waren supermodern, scholen en universiteiten van wereldklasse, het sociaal beleid was alleszins redelijk en er was een natuur- en milieubewustzijn dat de wereld ten voorbeeld diende.

http://www.amerika.nl/reizen/html/staten/southwest/california/mythecalf.htm,

Nu is het ballet zo gevorderd dat de dansen supermodern zijn en daarom niet altijd in de smaak zullen vallen.

http://www.explorian.com/ned/write/class/consult/preview_arch.asp?ID=334,

De Maxima Trekker is supermodern: alle onderdelen die in 1999 geïntroduceerd werden zijn er in verwerkt.

http://www.knex.nl/

in voorzetselgroep


  • van klassiek tot supermodern

Prijsvoordeel is naast het grootse aanbod van kwaliteitskeukens één van de vele keukenverrassingen die A-Keukens haar klanten te bieden heeft. Een breed assortiment met een grote verscheidenheid van klassiek tot supermodern in perfecte en betaalbare kwaliteit.

http://www.a-keukens.nl/frames.htm

met ander, nevengeschikt adjectief


  • supermodern en comfortabel

In Wezemaal stoppen vanaf juni tien extra treinen op werkdagen en de IC-treinen op de lijn Antwerpen-Brussel-Charleroi rijden supermoderne en comfortabele I11-rijtuigen.

De Standaard,

  • flitsend en supermodern

Al met al geen flitsende en supermoderne website [...] maar zeker een ruime voldoende waard, de webwinkel functioneert wel prima en er werd geleverd wat er gevraagd was binnen zeer redelijke termijn.

http://tweakers.net/shopreview/5578/dutch-computer-centre/shopreviews/,

  • splinternieuw en supermodern

Van de 44 thalassotherapiecentra van Frankrijk liggen er 41 aan de kust langs het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De helft van de 41 instellingen werden gebouwd tussen 1985 en 1991, zijn dus splinternieuw en supermodern.

De Standaard,

  • up-to-date en supermodern

Afgelopen week is onze nieuwe website de lucht in gegaan [...]. Het is genieten geblazen op deze up-to-date en supermoderne website van onze VV. Bij deze een oproep aan alle trainers, (bestuurs)leden, jeugdleiders en overige scribenten om er voor te zorgen dat de website goed gevuld en actueel gehouden wordt.

http://www.vvmiddelstum.nl/nieuwe-website-live-schrijf-zelf-ook-mee/