surfboard


surfboard 1.0

afbeelding

Source: Wikimedia Commons
( CC BY 2.0 )

(sport en recreatie)

langwerpige plank, meestal in kunststof, die vooraan en achteraan uitloopt in een opgerichte punt en soms voorzien is van een mast en een zeil, en waarop surfers plaatsnemen bij het beoefenen van hun sport

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een surfboard…

is een plank; is een sportartikel; is een gebruiksvoorwerp

      Algemene voorbeelden


      Het longboard wordt niet alleen meer op skateplekken gebruikt, maar ook als serieus vervoermiddel. Het longboard is niet ontstaan als vervoermiddel. Surfers in Haïti wilden ook kunnen trainen als de wind en golven niet goed waren en bedachten het longboard. Door de lengte van het board en door de flexibiliteit voelt de beweging die je moet maken om vooruit te komen aan alsof je op een surfboard staat.

      NRC Handelsblad,

      „Waar ik verder graag geld aan uitgeef, is surfen. Voor elk weertype heb ik wel een wetsuit en als ik op vakantie ga, probeer ik altijd een locatie te zoeken waar ik kan surfen. In Nederland ga ik zo nu en dan de zee in, maar minder vaak dan ik zou willen. Ik heb geen eigen surfboard. Ik weet nog niet of ik voor een lange of een korte wil gaan, dus ik huur er een per keer."

      NRC Handelsblad,

      Bij het interview van Brad Jones op Radio Rijnmond zou je een Aussie kunnen inbeelden die zojuist met zijn surfboard onder de arm de zee is uitgestapt. Wie een integraal gesprek afsluit met „cheers mate", prikkelt het inbeeldingsvermogen van de onwetende luisteraar. Maar het is nonsens. Brad Jones uit Armadale, nabij Perth, is geen surfer maar doelman van Feyenoord.

      NRC Handelsblad,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen