suspect


suspect 1.0

verdacht

Algemene voorbeelden


Ik las dat de schrijver Ionesco iets gaat ondernemen om de westerse cultuur te redden van een eigenlijk toch al wisse ondergang en dat hij met zijn initiatief nog weer dichter in de buurt is gekomen van allerlei suspecte, ultra-rechtse organisatietjes in Frankrijk en Italië, waar ze er ook allang een zwaar hoofd in hadden.

Ben ik eigenlijk wel links genoeg?, Jan Blokker,

Ook is er het geval van de man uit Badhoevedorp: hij ziet een suspecte figuur in zijn straat die vanuit een auto langdurig naar een huis staart. Het callcenter verbindt hem met Badhoevedorp, waar een computerstem vertelt dat "alle bedienplaatsen bezet" zijn. "Na vijf minuten wachten is [-] de verbinding verbroken", aldus het rapport. Cees den Bakker van het Nederlands Politie Instituut (NPI) zegt dat deze gegevens achterhaald zijn. Na eerste klachten over lange wachttijden en de matige bereikbaarheid is er meer personeel op de callcenters gezet.

NRC,

De CDA'er G. Gerritse, een invloedrijk financieel fractiespecialist op de achtergrond, werd jarenlang door de pers en collega-Kamerleden suspect gevonden omdat hij zoveel commissariaten bekleedde.

NRC,

"Honderd jaar cabaret in Nederland? Onzin!'' schrijft de criticus Ruud Meijer [...]. "De precisie waarmee de geboorte der kleinkunst werd vastgesteld, is natuurlijk een beetje suspect. Wie durft met stelligheid te beweren dat middeleeuwse minstrelen niet dezelfde muzikale satire bedreven?"

NRC,