t.a.v.


t.a.v. 1.0

((vooral) geschreven taal)

ten aanzien van; wat betreft; met betrekking tot

Algemene voorbeelden


Studentenvakbonden nemen hun eigen standpunten in t.a.v. studiefinanciering en doen op dit terrein hun eigen lobby richting o.a. de Tweede Kamer.

http://www.jeugdraad.nl/chapter/documenten/documenten1.html

Het terughoudend beleid t.a.v. zondagsrust, zoals beleidsmatig is verwoord in de vastgestelde 'Binnenstadsvisie', blijft gehandhaafd.

http://www.kampen.nl/html/best_beleids.html

Hiermee voldoet Fotoplus Zuidwolde ruimschoots aan alle door de overheid gestelde eisen t.a.v. afvalstoffen.

Meppeler Courant,

Doelstelling van het experiment is: in een micro-situatie inspelen op de ontwikkeling van een maatschappij-van-morgen, waarin de maatschappelijke verhoudingen, zowel tussen individuen onderling als tussen maatschappelijke groeperingen, wezenlijk anders zullen zijn dan nu. Deze ontwikkeling komt voort uit enerzijds autonome processen in de man/vrouw-relaties, anderzijds uit de veranderde opvattingen t.a.v. de factor arbeid.

Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel, Yvonne Keuls,

Hieronder wordt nader ingegaan op een drietal specifieke ontwikkelingen m.b.t. sociale zekerheid en sociale bijstand t.a.v. armoedebestrijding: het selectieve karakter van het besparingsbeleid in de sociale zekerheid, de ontwikkeling van de minimumuitkeringen en de verschuiving van inkomenswaarborg naar sociale integratie.

http://www.ufsia.ac.be/CSB/csbberichten/ 1996/20jaararmoedeenbeleid(9603).doc,

De mens is meer dan een functieprofiel in een arbeidsplaats, de kontekst waarin hij/zij leeft de algemene tevredenheid t.a.v. het leven is moeilijk los te koppelen van de tevredenheid in de job.

http://www.loopbaankompas.be/Paginas/Opdracht.html

t.a.v. 2.0

((vooral) geschreven taal)

ter attentie van; geadresseerd aan; met als geadresseerde
Vaak gebruikt in een adressing, bv. bovenaan in een brief, of op een envelop, kaart of pakket.

Algemene voorbeelden


De Klant dient zijn opzeggingsbrief te richten aan: Dutchtone N.V.; t.a.v. Klantenservice; Postbus 5127; 6802 EC Arnhem, onder vermelding van 'beëindiging abonnement'.

http://www.dutchtone.nl/particulier/maakkennis/waaromdutchtone/index.html

Wij verzoeken u vriendelijk om uw persoonlijke gegevens na te kijken en eventuele wijzigingen of aanvullingen zoals uw e-mail adres door te geven aan het secretariaat van de NVVL, t.a.v. Monique P. (adres: zie bovenaan nieuwsbrief), graag onder vermelding van "Jaarboek".

http://www.nvvl.nl/

U kunt de CD ook bestellen (plus f 4,70 verzendkosten) door het juiste bedrag over te maken naar rek. nr. [...] (ABN/AMRO) t.a.v. Stichting Noot o.v.v. naam, adres, woonplaats en het aantal cd's.

http://www.enschede.nl/Default.htm

Dus suggesties zijn altijd welkom, geef een briefje af achter de bar t.a.v. Robert of Paul.

http://www.culdesac.nl/

Uw sollicitatiebrief richt u aan Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer, t.a.v. het hoofd Woonbuurten, de heer H. van den B., Plein '40-'45 nr. 1, 1064 SW Amsterdam.

Sp!ts,

Graag vóór 1 maart adres sturen naar de school (t.a.v. M. Mees).

De Standaard,