tacoyo


tacoyo 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

groepsfitnessles die bestaat uit een combinatie van spierversterkende oefeningen, conditietraining en ontspanning en die vooral dienst doet als antistresstraining en gegeven wordt vanuit de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Tacoyo…

is een groepsfitnessles; is sport

  • [Samenstelling] bestaat uit een combinatie van spierversterkende oefeningen, conditietraining en ontspanning
  • [Doel of bestemming] doet vooral dienst doet als antistresstraining
  • [Grondslag] wordt gegeven vanuit de gedachte dat lichaam en geest een geheel zijn

    Algemene voorbeelden


    Tacoyo is een groepsfitnessles waarbij inspanning belangrijk is, maar waarin ook meer tijd dan gemiddeld wordt besteed aan ontspanning.

    BN/De Stem,

    Tijd voor actie; sprintjes trekken in de zaal van vrouwensportschool Kwidam in Tilburg. Dat wil zeggen, voor wie er flink tegenaan wil gaan. Een snelle looppas op de mat mag ook. Want dit is tacoyo, een antistresstrainingsmethode voor lichaam en geest, voor elke leeftijd en elk niveau.

    BN/De Stem,

    Van de Plas-Schnellen neemt de groep deelnemers mee in de voor tacoyo zo kenmerkende afwisseling van spierversterkende oefeningen, conditietraining en ontspanning. Het gaat om een combinatie van totaaloefeningen, ontleend aan het roeien en het langlaufen [...]. Van die sporten is volgens de docenten van de no-nonsense polderfitness wetenschappelijk aangetoond dat ze het grootste effect hebben op conditieverbetering en vetverbranding, omdat de stofwisseling optimaal wordt geactiveerd. Oprichter Taco Veldstra voegde stressreducerende oefeningen aan de door hem ontwikkelde training toe, ingegeven door het zoeken naar een manier om met zijn burn-out om te gaan.

    BN/De Stem,