tafeltennistafel


tafeltennistafel 1.0

afbeelding

Bron: User:S.moeller
( Publiek domein )

tafel waarop men in competitieverband of recreatief tafeltennis speelt; pingpongtafel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tafeltennistafel…

is een tafel

  • [Uiterlijk] heeft een groen bovenblad met witte buitenlijnen, een witte lijn die over de hele lengte door het midden van de tafel loopt
  • [Deel] wordt in het midden doorgaans voorzien van een overdwars gespannen netje
  • [Materiaal] heeft een metalen of houten onderstel en een bewerkt houten bovenblad en is, als het een buitentafel betreft, geheel van beton
  • [Functie] dient om op te tafeltennissen, zowel in competitieverband als recreatief

Algemene voorbeelden


Het openluchtzwembad, tafeltennistafels, volleybalplein, buitenkeuken, speeltuin, buitensauna, petanque banen, moderne sanitaire voorzieningen en een gezellige cafetaria (in de fermette, gebouwd in 1794) zorgen ervoor dat deze camping 3 sterren kreeg toegewezen van de Dienst van het Vlaamse Toerisme.

http://www.naturisme.be/depajot/

Ook het gebruik van de tafeltennistafel, het biljart, de tennisbanen overdag en de fitnessruimte en het Turks bad is inbegrepen.

http://www.dekker-bridge.nl/side.htm,

Anderhalf jaar geleden werd de kazerne ontruimd en ingericht als tijdelijk opvangverblijf. Waar andere centra het in de strijd tegen de verveling moeten doen met een sjoelbak en een tafeltennistafel, beschikt de voormalige Brabantse legerplaats over tal van sportfaciliteiten.

NRC,

Op het zwembadterrein van De Kerkvlekken in Havelte staat ook een tafeltennistafel waarvan ontzettend veel gebruik wordt gemaakt.

Meppeler Courant,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • een stenen tafeltennistafel
  • betonnen tafeltennistafels

Aan de overkant van de boerderij is een speelplaats met een stenen tafeltennistafel waar de kinderen zich prima kunnen vermaken terwijl u zelf even lekker uitrust in het zonnetje.

http://www.boekingsservice.nl/vakantiehuizen/nl/eifel/de-54570-18/alma.html

De raad besloot tenslotte 3750 gulden uit te trekken voor de aanschaf van betonnen tafeltennistafels voor het buitenterrein bij het zwembad Engeland in Ruinen.

Meppeler Courant,

in voorzetselgroep


  • achter de tafeltennistafel

Hooman en Vriesekoop werden gedeeltelijk in het gelijk gesteld: zij mogen volgende week in Birmingham samen achter de tafeltennistafel uitkomen, maar moeten toezien hoe Nederland het zonder hen in het landentoernooi doet.

NRC,