tandartstoerisme


tandartstoerisme 1.0

het reizen naar een bepaalde plaats omdat de tandarts daar voordeliger is dan in de eigen woonplaats; toerisme omwille van een lager tandartstarief

Semagram (extra betekenisinformatie)


Tandartstoerisme…

is toerisme

  • [Onstoffelijke inhoud] is het reizen naar een bepaalde plaats omdat de tandarts daar voordeliger is dan in de eigen woonplaats; is toerisme omwille van een lager tandartstarief
  • [Overige] vindt vaak plaats in combinatie met een toeristisch uitstapje

    Algemene voorbeelden


    Tandartstoerisme in Hongarije is al jarenlang een bekend verschijnsel. Voor de val van de muur in 1989 kon een kaakchirurgische behandeling bij een goedkope maar gekwalificeerde tandarts al gecombineerd worden met een aangenaam verblijf in een hotel. De organisatie rondom de gang naar de Hongaarse tandarts was nog low profile. Meestal vertrok de westerse patiënt op eigen initiatief zonder tussenkomst van bemiddelingsbureaus. Inmiddels is het tandartstoerisme uitgegroeid tot een heuse industrie met name in het westen van het land. De combinatie van een goedkope prothesebehandeling met toeristische uitstapjes blijkt een gouden greep.

    http://www.mytokaj.nl/tandartstoerisme-in-hongarije/,

    Tandartstoerisme heeft de toekomst. Tenminste, daarvan zijn vijftien tandartsen, kaakchirurgen en anesthesisten in Düsseldorf overtuigd. Zij hebben Die Plus Zahnärtse opgericht en zijn nadrukkelijk op zoek naar Nederlandse cliënten. Ze werven met een uitgebreid behandelpakket en opmerkelijk ruime openingstijden: 365 dagen per jaar, op werkdagen van 7 tot 24 uur, in de weekeinden en op feestdagen ietsje korter.

    Haarlems Dagblad,

    Combinatiemogelijkheden


    als subject bij een werkwoord


    • bloeien
    • ontstaan

    Veel mensen combineren een bezoek aan Hongarije met een kuur In een van de vele geneeskrachtige bronnen. Ook bloeit in Hongarije het zogeheten "tandarts-toerisme". Tandartsbehandelingen zijn er aanzienlijk goedkoper dan In West-Europa.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010846965:mpeg21:a0206,

    Er was, na de vredesluiting vorig jaar tussen Israël en Jordanië, een uitgebreid tandartstoerisme ontstaan van Israëliërs die zich in het buurland lieten behandelen, omdat de tarieven daar tienmaal lager liggen dan thuis.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010822050:mpeg21:a0089,