tatta


tatta 1.0

(informeel,neologisme,(vooral) gesproken taal)

Nederlandse witte persoon

Semagram


Een tatta…

is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Waarom kiezen wij vaak een Nederlandse Dame, tatta dus om een relatie mee te beginnen? Ze zijn wel erg makkelijk maar dat is algemeen bekend.

   http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-319464-tattas.html,

   Hoor die torrie van een tatta en een suri in de loco: ze werden gepakt voor boren, betaalden niet hun boete en moesten peppen voor de scotoe. Straattaal is meer dan alleen een samensmelting van woorden uit diverse talen en het toekennen van nieuwe betekenissen aan bestaande Nederlandse woorden. Het heeft een eigen cultuur.

   http://tijdelijkzicht.nl/?page_id=29,

   "Over het algemeen zijn de reacties heel positief. Ook zij moeten er om lachen. Omdat het herkenbaar is, denk ik. Die pot pindakaas die mee gaat op vakantie. Die zelf gesmeerde boterhammen die mee worden genomen als we een dagje uit gaan. En er is ook helemaal niets mis met deze gewoontes, het is alleen ontzettend grappig als een ander ze uitvergroot en je er bewust van maakt. En als ik dan via Facebook hoor dat de tattas er zelf ook heel hard om moeten lachen, en dat gebeurt regelmatig, dan word ik een beetje warm van binnen. Dat doet me heel goed. Het liefst zou ik ze allemaal een knuffel geven."

   http://www.hpdetijd.nl/2014-01-08/achter-de-schermen-bij-facebook-hit-tattas-like/,

   Tattas zijn dus Nederlanders. Volkse mensen. Mensen die verkleed naar de ArenA gaan en dan meezingen met de Toppers. Van die heerlijke Hollandse mensen.

   http://www.hpdetijd.nl/2014-01-08/achter-de-schermen-bij-facebook-hit-tattas-like/,

   Etymologie


   Aard herkomst inheems of leenwoord
   Vroegste datering 2002
   Brontaal Sranan
   Vorm in brontaal tatta
   Betekenis in brontaal idem
   Bijzonderheden Het woord tatta is een verkorting uit het Surinaamse woord patata dat 'aardappel' betekent; tatta werd vervolgens een scheldwoord voor witte Nederlanders, die immers veel aardappels aten. Het woord tatta wordt in Nederland al een tijdje in de jongerentaal gebruikt, maar werd vooral populair door de Facebookgroep Tattas be like waarin memes worden geplaatst van situaties die typisch Nederlands zouden zijn of die zouden verwijzen naar typisch Nederlandse gewoonten.