te zijnent


te zijnent 1.0

(zeer formeel; archaïsch)

bij hem; bij hem thuis; afhankelijk van de context soms ook weer te geven als: in zijn omgeving, in zijn woonplaats e.d.

Algemene voorbeelden


Kees Engelhart, geboren op 05-01-1957 te Beverwijk en sinds 1974 woonachtig in Den Helder. Men spreekt al van een 'fenomeen', en 'nu reeds een legende', reden te meer om Engelhart zelf eens aan het woord te laten omtrent deze wellicht boude omschrijvingen. Begin november verschijnt namelijk Engelharts debuut Wereldsuccessen, een debuut dat een lange ontstaansgeschiedenis kent, bij BnM uitgevers te Nijmegen. Daarom: een namiddag half oktober 2006 te zijnent.

http://decontrabas.typepad.com/dekleinezaal/2006/10/miniinterview_m_2.html,

Het boek is in de ik-vorm gesteld (Hitler is natuurlijk ik) en dat geeft de Führer gelegenheid flink uit te pakken, in de stijl waarin hij de aanwezigen op bijeenkomsten te zijnent in de Tweede Wereldoorlog de oren van de kop placht te kletsen.

http://www.hhbest.nl/2013/03/17/en-als-hitler-nou-eens-terugkwam/,

Antoine zal te zijnent wel heel erg populair zijn na deze aflevering van Goedele, denk ik, en het restaurant waarin hij werkt zal ongetwijfeld de vraag niet meer kunnen bijhouden.

Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

Behalve dat ze een nieuwe vriend had - Bram van 'Temptation Island', te zijnent legendarisch - en dat ze spoedig zou verkassen, zei Bianca ook dat Björn moest ophouden met smakken. Het duurde niet lang of hij noemde haar een klotewijf, en terwijl ze driftig opstapte voegde ze hem nog de titulatuur 'paljaske' toe.

http://www.humo.be/tv-reviews/19938/temptation-island,

"Kameraad Lowie," hijgde hij, "hebt gij per toeval het juiste adres van Koen Fillet in Rupelmonde bij de hand?" "Mag ik vragen waarom, vriend Siegfried?" informeerde ik terwijl ik mijn i-Phone raadpleegde. "Wel, wij zijn van plan hem te zijnent te overmeesteren, zijn volumineuze hoofd in te zepen en zijn baard met geweld af te scheren."

http://ovv.be/page.php?ID=4615,