tegelzetter


tegelzetter 1.0

iemand in de bouw die zich hoofdzakelijk bezighoudt met het aanbrengen van tegels op wanden; vakman die zich hoofdzakelijk bezighoudt met tegelzetten; vakman die wanden betegelt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tegelzetter…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] houdt zich hoofdzakelijk bezig met het aanbrengen van tegels op wanden; houdt zich bezig met tegelzetten
  • [Legitimiteit] heeft een relevante vakopleiding genoten

    Algemene voorbeelden


    De tegelzetter zet dus tegels, de spuiter spuit en de [...] uitvoerder faxt en faxt de ene na de andere aansprakelijkheidsstelling naar de bonafide dakdekker. Deze is aansprakelijk is voor alle schades die voortvloeien uit het niet op tijd klaar zijn van zijn werkzaamheden. Dit kan variëren van de herstelkosten aan het spuitwerk tot aan echt alle posten spuitwerk, extra huur van keten, boete voor te laat opleveren etc.

    http://www.dakweb.nl/rh/99-1/99-1-6.htm,

    De tegelzetter klaagt dat de muren te vochtig zijn, de spuiter zeurt dat de plafonds nat kunnen worden omdat het dak nog niet dicht is. Niet ouwehoeren mannen, de hoofduitvoerder roept de dakdekker wel op het matje en sommeert hem het dak waterdicht te maken. Maar het regent en het regent maar.

    http://www.dakweb.nl/rh/99-1/99-1-6.htm,

    Voor ieder beroep wordt eerst vastgelegd wat het inhoudt ("beroepsprofiel" of BP). Vervolgens wordt uitgemaakt hoe men jongeren de vereiste kennis kan bijbrengen ("opleidingsprofiel" of OP). Voor het hoger onderwijs buigen/bogen zich 54 werkgroepen over de BP's voor 104 opleidingen. Daarvan zijn er al 95 klaar. Voor het secundair onderwijs zijn al de BP's klaar van de diamantbewerker, daktimmerman, secretaresse, lasser-monteur en schilder-decorateur. In 1997 worden de BP's aangepakt van: de tegelzetter, schrijnwerker [...], installateur van huishoudtoestellen en de houtbewerker

    De Standaard,

    Het is de tegelzetter die de badkamer betegeld heeft niet ontgaan dat ik er een verzameling van oude schrijfmachines op nahoud en hij heeft spontaan een Woodstock uit het jaar 1921 aangedragen.

    Boze brieven van Bijkaart, W.F. Hermans,

    Vooral voor de ruwbouwsector (voor de beroepen van metselaar, bekister en ijzervlechter) is het aanbod van de secundaire scholen te beperkt. Voor heel wat bouwberoepen (bij voorbeeld voor stukadoors, tegelzetters, dakdekkers, enz.) bestaat er nauwelijks een aanbod in het voltijds secundair onderwijs.

    http://www.vcb.be/bericht-Sabina.htm

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • de opleiding voor tegelzetter

    Michel volgt de Havo-opleiding aan de christelijke scholengemeenschap Dingstede te Meppel en Richard volgt de opleiding voor tegelzetter aan de streekschool te Zwolle.

    Meppeler Courant,

    met ander, nevengeschikt substantief


    • timmerlieden, metselaars, loodgieters en een tegelzetter

    De villa werd omgebouwd tot hotel. Bij onze aankomst hadden Erika en ik in de villa timmerlieden, metselaars, loodgieters en een tegelzetter aangetroffen. Het geheel werd drastisch verbouwd.

    Het paradijs, Anton Haakman,

    voorafgegaan door als


    • als tegelzetter

    L.K. (21) uit Eersel werkt al vier jaar in de bouw, als tegelzetter. Ondanks dat zij zich in het begin moest bewijzen, kreeg zij nooit negatief commentaar van haar veelal mannelijke collega's: Als je gewoon je werk doet, niet loopt te lanterfanten en voor jezelf opkomt is er niks aan de hand. Maar natuurlijk zijn er ook mannen die het idee 'bouwvrouw' niet zien zitten.

    Sp!ts,

    Schuitema hierover: 'Ik hoorde dat Edwin een baantje zocht als tegelzetter. Wij konden hem dat bieden bij één van de Zuidwoldiger supporters die zo'n bedrijf heeft. En ik denk dat hij prima in onze jonge ploeg zal passen. Wat de aanpassing betreft, dat zal wel goed komen, want alle nieuwelingen voelen zich hier altijd thuis. Dat heeft ook zeker met de sfeer te maken'.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen