tennisshirt


tennisshirt 1.0

afbeelding

Bron: Charlie Cowins
( CC BY 2.0 )

shirt dat wordt gedragen tijdens het beoefenen van tennis; shirt om in te tennissen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tennisshirt…

is een shirt; is een kledingstuk

 • [Kleur] is vaak helemaal of voor een groot deel wit
 • [Uiterlijk] heeft meestal een polokraag
 • [Functie] dient om te dragen tijdens het beoefenen van tennis; dient om in te tennissen

  Hoofdsemagram: shirt


  Algemene voorbeelden


  Ook dit jaar is het weer mogelijk voor onze leden om tennisshirts met het logo van onze club te bestellen [...]. Er is keuze uit diverse kleuren voor heren, dames en kinderen. Leuk idee voor de competitie en tijdens toernooien om met je team of tennismaatje dezelfde kleur shirts te dragen!

  http://www.tvmaasdriel.nl/Nieuws/162-Tennisshirts_TV_Maasdriel/,

  Imponeer je tegenstander met een matchend tennisoutfit, dit begint uiteraard bij het tennisshirt. Bij Perry Sport heb je een ruime keuze uit tennisshirts van meerdere topmerken als adidas, Asics, Le Coq Sportif, Nike en Sjeng. Kies voor een tennisshirt gemaakt van dri-fit materiaal of juist voor een shirt dat meer stretch is.

  http://www.perrysport.nl/sport/racketsport/tennisshirts

  In 1926 begint hij zich zorgen te maken om zijn kleding want tenniskleding in die tijd was niet echt sportief. Op Wimbledon rilde hij van de kou en op Forest Hills in de Verenigde Staten zweette hij zich kapot. Hij bedenkt een tennisshirt met korte mouwen in een speciaal weefsel, jersey petit piqué genaamd. Er zit katoen in zodat transpiratie goed wordt geabsorbeerd en gebreid met een meer open structuur, zodat het de warmte makkelijker doorlaat, en afkoelende wind makkelijker er doorheen komt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Lacoste

  Woordfamilie


  Als deel van een afleiding