tentsletje


tentsletje 1.0

((vooral) in België; neologisme)

meisje dat of vrouw die tijdens een meerdaags muziekfestival in haar tentje op het kampeerterrein seksuele betrekkingen heeft met mannen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een tentsletje…

is een slet; is een vrouw; is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een kwart van de 20.000 mensen die een stem uitbrachten, kozen 'tentsletje' tot Vlaams woord van het jaar. Ze heet niet Wendy, maar ze weet wel van wanten: het tentsletje. Op muziekfestivals pleegt ze haar tentje op te zetten op de kampeerweide en vervolgens manskerels naar haar lustoord te draineren. Of, in een wat officiëlere woordenboekdefinitie: 'een meisje dat bv. op een festivalweide met verschillende mannen seksuele betrekkingen in haar tentje heeft.' 'Tentsletje' mag zich in 2010 het woord van het jaar noemen. Zilver en brons waren voor 'pedopriester' en 'ontdopen'.

      De Standaard,

      Terwijl in Nederland 'oliewolk' en 'dreigtweet' in de race zijn voor het woord van het jaar, strijden bij onze zuiderburen 'tentsletje', 'streelmeisje' en 'pedopriester' om een eervolle vermelding in de Van Dale [...]. Belgen kunnen [...] stemmen op woorden als 'streelmeisje' (meisje dat op televisie te winnen prijzen streelt), 'tentsletje' (meisje dat met verschillende mannen seks heeft in haar festivaltentje) en 'pedopriester'.

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/8241949/__Tentsletje_of_streelmeisje___.html,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2010
      Benoemingsmotief Een tentsletje gaat met haar tentje naar een meerdaags festival met als voornaamste doel het hebben van seks.
      Bijzonderheden Het woord werd in Vlaanderen gekozen tot 'Woord van het Jaar 2010'.