terugsnibben


terugsnibben 1.0

als antwoord op dat wat iemand zegt iets op een bitse, venijnige wijze terugzeggen; iemand op een bitse toon antwoorden; iemand iets snibbig, vinnig terugzeggen; terugsnauwen
Vaak in comibinatie met een directe rede.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Terugsnibben…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Ja, de directeur en de notaris waren bevriend met de Coopmanssen en ze wisten uiteraard dat Eva's lijstje met bezittingen bij het afsluiten van het huwelijkscontract, geen enkele item bevat had. Papa Coopmans had daar ooit eens een allusie over gemaakt tegen haar moeder die boos teruggesnibd had dat haar diploma haar bruidsschat was. Charles had geen enkel diploma behaald.

      http://evabouquet.blogspot.com/2011/08/,

      Combinatiemogelijkheden


      met directe rede


      Arnold Glass wikkelde zijn beige geruite sjaal om zijn hals en vroeg voor de zekerheid nog een keer aan zijn vrouw of alles in orde was. 'Dat heb je al twee keer gevraagd,' snibde ze terug. 'Ben je niet zelf dement aan het worden?'

      http://woordenstroom.org/html/michiel_van_den_berg__2_.html,

      We lopen verder en ze kijkt stuurs voor zich uit. 'Let je wel op waar je loopt' zeg ik. 'Nou ligt het zeker aan mij', snibt ze terug. We kibbelen, net als vroeger.

      http://www.basjongerius.nl/2015/02/28/pieterpad-2/,

      Voordat ze vertrokken, verontschuldigde meneer Post zich voor het gedrag van zijn jongens. "Ze moeten morgen presteren voor de firma en hier in de Amstel Gold Race is de druk altijd wat hoger dan normaal. Ze zijn een beetje gespannen". "Kan best zijn, maar dat geeft ze nog niet het recht om zo te vloeken", snibde mijn oma terug.

      http://hetiskoers.nl/een-spannend-avontuur-op-de-flanken-van-de-keutenberg/,

      Ik hoor Laura terugsnibben, ongetwijfeld een arm om de schouder van haar moeder geslagen: "Als er sprake is van een plicht, ja!"

      https://www.nrc.nl/nieuws/2001/09/07/een-goed-mens-7556082-a36770,

      "En waarom vraag je dan niet wat er is?" roep ik verontwaardigd. "Ik kijk wel mooi uit, als je er zelf over begint, is het vroeg genoeg." "Dat klinkt weer lekker belangstellend" snib ik terug.

      http://siberianspirit.blogspot.com/2007/10/hondenverhalen.html,