themablog


themablog 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

weblog over een bepaald thema; blog over een bepaald thema

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een themablog…

is een blog

  • [Onstoffelijke inhoud] bevat posts die allemaal over een specifiek thema gaan, bv. over auto's, mode of wijn of bevat op vastgestelde dagen posts over een specifiek thema

    Hoofdsemagram: blog


    Algemene voorbeelden


    Een themablog houdt in dat er in elk blog dat de blogger publiceert, een terugkerend thema zit. Een fotoblog bevat voornamelijk foto's en een politiek weblog gaat natuurlijk over de politieke wereld en belevenissen. Een businessblog gaat over een specifiek bedrijf.

    http://pc-en-internet.infonu.nl/communicatie/27262-de-kunst-van-het-bloggen.html,

    Themablogs, ofwel blogs die helemaal zijn gewijd aan één thema. Dat kan een product zijn, zoals alcohol of noten, of een manier van eten, zoals glutenvrij, suikervrij of zonder 'verboden producten' tijdens de zwangerschap.

    http://www.missfromage.nl/inspiratie/themablogs/

    'In de categorieën themablog en best geschreven blogs zijn tien weblogs genomineerd, in de categorie beste weblog twintig. De kans is dan ééntiende keer ééntiende keer ééntwintigste. Een kans van één op tweeduizend dus.'

    http://www.bright.nl/bloggies-07-wiskundemeisjes,

    Vodafone heeft in samenwerking met advertentiebureau Blogads.nl het themablog Mobiel Breedband gelanceerd. Wij deden het design en de techniek. Op het weblog zal dagelijks een selectie van nieuws, praktische tips, en gebruikerservaringen verschijnen rondom het thema mobiel breedband. Ook belevenissen van gebruikers met deze nieuwe vorm van internetten staan op deze site.

    http://onstuimig.nl/business/detail/Vodafone_themablog_Mobiel_Breedband/

    Na wat eigengebakken blogjes zo hier en daar heb ik met Ernst Fuld een deal gemaakt, ik ga wat bloggen op de NGN site. Uiteraard ter meerdere eer en glorie van mijn eigen persoontje, maar ook om wat meer informatie rondom Exchange Server te kunnen publiceren. Daarom is het een themablog geworden en geen persoonlijke blog. Als je wilt weten wanneer ik bijvoorbeeld precies onder de douche sta (om het netje te houden) dan moet je op Twitter zijn.

    http://www.ngn.nl/content/exchange-thema-blog,

    Hebben we straks dertig straaljagers, maar niemand die weet hoe je ze moet besturen? Kunnen we misschien met een kleinere marine, land- en luchtmacht af, want we nemen toch alleen maar deel aan vredesmissies? Of moeten we voor landsveiligheid toch blijven investeren in de krijgsmacht? Deze week onderzoeken Sargasso en DNP het in dit themablog.

    http://sargasso.nl/themablog-land-zee-lucht/,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2007